کباب کوبیده یکی از اصیل و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. غیر ممکن است که ایرانی باشید و حدأقل یکبار در زندگی کباب کوبیده نخورده باشید. اما آیا تا به حال با خودتان فکر کرده اید که این غذای خوشمزه، برای اولین بار، چه زمانی و توسط چه کسی ابداع شد؟
به آشپز ناصرالدین شاه خبر دادند که اعلاحضرت هوس کباب برگ کرده اند، اما دندانهایشان دردناک است و آروارههایشان تاب جویدن ندارد. آشپز باشی کمی اندیشید و راه حلی به مخیله ش رسید، بدین ترتیب که گوشت را در هاون کوبید( آن زمان حتماً چرخ گوشت های دستی وجود نداشت ) وبا مقداری پیاز کوبیده شده و نمک بخوبی درآمیخت وبا مهارت به سیخ کشید وروی آتش ، کبابی فراهم کرد که مزه اش بسیار شبیه به مزه ی " کباب برگ" بود وبدینگونه بود که "کباب کوبیده" که فقط از "گوشت وپیاز ونمک " تشکیل می شد ، اختراع شد.
طرفداران این کباب، تنها به ایران محدود نمیشوند. تا جایی که پای کباب کوبیده به اروپا نیز باز شده است. البته سالیان زیادی است که چلو کبابی هایی در اروپا تأسیس شده است که خیلی از صاحبان این رستوران ها هم ایرانیان مقیم خارج از کشور هستند. جواد فریفته آشپز مخصوص احمد شاه، اولین شخصی بود که به ارائه این نوع غذا در خارج از کشور پرداخت. وی آن زمان در پاریس اقامت گرفته بود و چلوکباب فریفته را تاسیس کرد. یکی دیگر از ایرانیان که در آلمان اقامت داشت یک رستوران تاسیس کرد و نام هیتلر را بر آن گذاشت. این رستوران در زمان نازی ها به وجود آمد و تنها کسانی حق ورود به این رستوران را داشتند که از طرفداران هیتلر و نازی بودند.
چلوکبابی نایب یکی دیگر از چلوکبابی ها می باشد که در شهر لس آنجلس آمریکا قرار دارد و اغلب مشتریان آن، ایرانیان مقیم آمریکا هستند.
اما اگر از همه اینها بگذریم، میرسیم به یک آشپز ایتالیایی که بعد از خوردن کباب کوبیده در ایران، حسابی شیفته این غذای اصیل ایرانی شد و از آن پیتزایی ساخت به نام پیتزای چلوکباب.