جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

کباب شیشلیک
ذخیره در پروفایل

کباب شیشلیک

زمان:45 دقیقه
تعداد:4نفر
کالری:متوسط
سطح هزینه:زیاد

سر آشپز:مهسا موسوی

(۱۲ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد کباب شیشلیک:

شیشلیک یه واژه‌ی ترکی هس و به نوعی کباب سیخی گفته می‌شه. شیش در زبان ترکی قفقازی به معنای سیخ فارسی هس و لیک پسوند نسبته. بعضی ها اشتباهی فکر می‌کنند که شیشلیک یعنی کبابی که از شش تکه گوشت ساخته شده اما شیشلیک یعنی کباب سیخی. حالا در کل بخوایم از معنی کباب شیشلیک که بگذریم باید گفت کباب شیشلیک خوشمزه ترین کبابی هس که میشه با گوشت گوسفند تهیه کرد.

کباب شیشلیک از دنده گوسفند تهیه میشه که تقریبا طرز تهیش شبیه کباب برگه و فقط کباب شیشلیک با استخونه و اگر بخوایم استخوان و چربیش رو ازش بگیریم همون کباب برگ میشه. پس قسمت اصلی در تهیه کباب شیشلیک هم مزه دار کردن و خوابوندن دنده ها توی مواد هس. برای اینکار باید وقت کافی داشته باشید و بین 12 تا 24 ساعت دنده ها رو توی مواد بخوابونید تا ترد و مزه دار بشه. فقط دقت کنید زمان مزه دار کردن دنده ها هیچ وقت نمک نریزید چون باعث خشک شدن کباب شیشلیک میشه. نمک رو باید در اواسط پخت روی کباب ها بپاشید.

برش دنده کباب نیاز به مهارت داره و باید که از چاقو یا ساتور خیلی تیز استفاده کنید.واسه همین اگه تو اینکار خیلی مهارت ندارید و قصد تهیه کباب شیشلیک خونگی رو دارید از جایی که گوشت رو میخرید از فروشنده بخواین تا براتون گوشت مخصوص شیشلیک رو برش بزنه.

نکات کلیدی در مورد پخت کباب شیشلیک

مهم ترین نکته در تهیه کباب شیشلیک توجه زیاد در پخت آن است و اگر در پخت مواردی که در زیر به آن اشاره میکنیم درست رعایت نشود طعم آن خوشایند نخواهد شد

  • برای پخت شیشلیک از زغال استفاده کنید زیرا برای پخت آن نیاز به حرارت داریم که در کباب پز های زغالی نمیتوانیم کیفیتی که لازم است را بدست آوریم.
  • زغال ها را به گونه ای آماده نماییم که تمام زغال ها سرخ باشند و آتیش آن یک دست باشد.
  • اجازه دهید پس از پخش زغال ها آتیش یک دست بشود و مقداری فروکش کند.
  • اصلا در مرحله ای که سیخ ها را بر روی منقل قرار میدهید لازم نیست زغال ها را باد بزنید و اجازه دهید کباب ها خودشان به آرامی بر روی منقل آماده شوند.
  • در مرحله آخر پس از پخت کامل بر روی کباب شیشلک کره بزنید.این کار نه تنها باعث لذیذ تر شدن طعم آن میشود بلکه از خشکی نا خوشایندی که در اثر پخت ایجاد میشود جلوگیری میکند و باعث میشود کباب خیلی بهتر و نرم تر بشود. همچنین همراه کره میتوانید کره را با مقداری زعفران به آن اضافه کنید که طعمش بهتر میشود که اینکار اختیاری است.
  • پس از آنکه گوشت را در مواد قرار دادید، هنگام پخت آن گوشت ها را با استیک کوب یا با گوشتکوب حتما چند ضربه بزنید.این کار باعث نرم تر شدن و پخت هرچه بهتر میشود
  • هنگام پخت بعد از اینکه کباب ها را به سیخ کشیدید یک فویل آلمینیوم بر روی قسمت بالای استخوان قرار دهید .دلیل این کار این است که گوشت در بالا نازکتر است و هنگام پخت بالای آن میسوزد و با اینکار همه جای گوشت یکدست میپزد و جایی از کباب سوخته نمیشود

مراحل پخت کباب شیشلیک

1

پیازها رو با دنده ریز رنده کنید یا داخل بلندر بریزید.تفاله ها رو دور بریزید و آب پیاز رو نگه دارید.

2

دنده ها رو داخل یک ظرف در دار بریزید و بهش آب پیاز ، آبلیمو ، روغن ، زعفران دم کرده و فلفل سیاه رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد به همه جای دنده ها مالیده شود.

3

در ظرف رو ببندید و دنده ها رو 24 ساعت داخل یخچال بذارید تا طعم دار بشن.

4

بعد از گذشت مدت زمان لازم دنده ها رو سیخ بزنید. برای سیخ کردن، قسمت استخوان راسته رو در دست بگیرید به صورتی که انحنای استخوان دنده بیرون باشه و بعد گوشت راسته رو (یعنی بالای دنده که گوشت داره) به صورتی به سیخ بکشید که سیخ از وسط دو استخوان دنده رد بشه. برای اینکه کباب راحت تر روی کباب پز قرار بگیره و حجم کمتری رو اشغال کنه، انحنای همه دنده ها به سمت راست یا چپ باشه.

5

سیخ ها رو روی زغالی که از قبل آماده کردید یا روی کباب پز بذارید تا با حرارت ملایم بپزه.

6

کره رو آب کنید و یکم زعفران بهش اضافه کنید و در حین پخت چند بار روی کباب ها بمالید.

7

در اواسط پخت مقداری نمک روی کباب ها بپاشید.

فیلم آموزشی کباب شیشلیک

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید