جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

لگیمات
ذخیره در پروفایل

لگیمات

زمان:30 دقیقه
تعداد:6 نفر
کالری:متوسط
سطح هزینه:کم

سر آشپز:مهسا موسوی

(۴۳ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد لگیمات:

لگیمات یا (لقیمات) نوعی شیرینی یا بامیه عربی هست که  مثل زولبیا و بامیه برای ماه رمضان و سفره های افطار بیشتر درست میکنن. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها مخصوصاً بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنا هستن. به این شیرینی در کشورهای عربی لقمه القاضی یا لقیمات گفته می‌شه و در خیلی از کشورهای منطقه مثل مصر و هندوستان رواج داره. اگر به غداها و پیش غذاهای عربی علاقه مند هستید طرز تهیه حمص را هم که یک پیش غذای لبنانی هست از طریق کلیک روی طرز تهیه حمص میتونید مطالعه کنید.

به طور خلاصه درست کردن این شیرینی شامل سه مرحله هس :1- درست کردن خمیر، 2- سرخ کردن خمیر ، 3- مزه دار کردن لگیمات

مزه دار کردن لگیمات که بعد از سرخ کردن اون انجام میشه سلیقه ای هس و به چند روش متفاوت میتونید سرو کنید.

الف- اولین روش که رایج ترین روش سرو هم هس باید مثل بامیه در شربت غوطه ورش کنید که من در اینجا به همین روش آموزش دادم و در مرحله آخر (مرحله 7) طرز تهیه شربت رو آموزش دادم.

ب- غوطه ور کردن لگیمات در شیره خرما. جنوبی ها به جای استفاده از شربت شکر اون رو در شیره خرما میغلطونن و سرو میکنن.

ج- پاشیدن پودر قند روی لگیمات بعد از سرخ کردن و گرفتن روغن لگیمات ها. در این روش طعم لگیمات شما تقریبا شبیه دونات میشه.

د- ریختن مقداری شکلات آب شده روی لگیمات ها بعد از گرفتن روغن اونها.

نکات زیر برای داشتن یه لگیمات خوشمزه و حرفه ای به شما کمک میکنه :

1- شیر خشک که در این دستور بکار برده شده شیر خشکه مخصوص شیرینی پزیه که لوازم قنادیا دارند و شیر خشکی که به بچه ها میدن نیست.اگر هم در دسترس ندارید مشکلی نیست نریزید. ولی باشه خیلی بهتره .

2- غلظت خمیری که درست میکنید باید به اندازه حلیم باشه.

3- اگر لگیمات رو دارید سرخ میکنید هنگام سرخ کردن پف نکرد وتخت شد و سطحش سوراخ سوراخ شد و گرد نشد آردش کمه یک قاشق سرخالی آرد بهش اضافه کنید وخوب بزنید وبعد سرخش کنید.

4- هربار خمیر رو هم بزنید و پفش رو بگیرید و فقط به اندازه ظرفیت تابه ازخمیر بردارید و داخل قیف بریزید، چون اضافی خمیرکه در قیف بمونه پف می‌کنه وظاهر لگیمات خوب نمیشه.

5- دوستان عزیز یک سری از ابزار شیرینی پزی مانند الک ، قیف و ماسوره ، همزن دستی و ... هس که برای شیرینی پزی و کارهای دیگه مثل پخت حلوا یا تزیین روی انواع راتا همیشه به کارتون میاد و البته قیمت چندانی هم نداره. توصیه من به شما این هست که یک بار این لوازم رو برای خودتون بخرید و چون اغلب استهلاکی ندارن میتونید تا سالیان سال ازشون استفاده کنید. به طور مثال در سایت دیجی کالا انواع و اقسام ابزار آشپزی رو با قیمت های متنوع گذاشته که شما میتونید با هم مقایسه کنید و هر کدوم رو دوست داشتید بخرید. من برای راحتی کار شما لینک ابزار شیرینی پزی دیجی کالا رو براتون گذاشتم تا اگه خواستید برید وسایل مورد نیازتون رو ازش خریداری کنید.

لگیمات
لگیمات

مراحل پخت لگیمات

1

آرد ، پودر نشاسته ، شیر خشک و پودر مخمر رو باهم مخلوط کنید.

2

آب،تخم مرغ،روغن،شربت رو به مواد خشک اضافه و سه دقیقه هم بزنید سپس روی ظرف رو بپوشونید تا یک ساعت استراحت کنه و حجمش چند برابر بشه

لگیمات
3

درتابه روغن زیاد بریزید و بذارید رو حرارت متوسط تا خوب داغ بشه.

4

مواد خمیر روهم بزنید تا پفش گرفته شه و بعد در قیف یکبار مصرف بریزید ،نیازی به ماسوره نیست سر قیف رو با قیچی بچینید ،هر چی سوراخ سر قیف بزرگتر باشه لگیمات درشتتر میشه و پختش بیشتر طول میکشه، سپس قیچی رو در روغن داغ بزنید وباهاش خمیرو در روغن داغ بندازید.

لگیمات
5

خمیر در روغن پف می‌کنه و گرد میشه باقاشق لگیماتهارو در روغن حرکت بدین تا یکدست سرخ بشه

6

بعد از خارج کردن لگیمات از روغن دو سه ثانیه روی دستمال کاغذی بذارید روغنشو بگیره و بعد در شربت ولرم بندازید،سپس در صافی بذارید تا شربت اضافیش بره

لگیمات
7

برای درست کردن شربت یک لیوان شکر را با دو لیوان آب مخلوط می کنیم و کمی زعفران و گلاب رو هم بهش اضافه میکنیم و روی گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا جوش بیاد و مواد مثل عسل غلیظ شه.

فیلم آموزشی لگیمات

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
جدیدترین قدیمی ترین بیشتر رای داده شده
اطلاع از
Sara
مهمان
Sara
رتبه بدهید :
     

مگه کاسترد توشون نمیریزیم؟

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید