جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه کیک شربتی
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه کیک شربتی

زمان:۴۵ دقیقه
تعداد:4
کالری:متوسط
سطح هزینه:متوسط

سر آشپز:Bahar

(۷ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه کیک شربتی:

طرز تهیه کیک شربتی که برخی آن را کیک باقلوا هم میگویند کیکی با بافت بسیار نرم و سبک و طعم و عطری فوق العاده مطبوع و خوشایند است . کیک شربتی از کیک های سنتی شهر قزوین است . قزوین شهری مملو از خوراکی های لذیذ و منحصر به فرد با کدبانوهایی هنرمند که با طبخ و تهیه انواع خوراکیهای لذیذ و فوق العاده خوشمزه علاوه بر حفظ آداب و رسومشان هنرمندی خود را به نمایش میگذارند . تنوع شیرینی ها و خوراکی های سنتی قزوین نشات گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردمانشان است . مردمانی خوش ذوق و هنرمند که با دستپخت های بی همتایشان شهرتی بر هم زده اند . از انواع شیرینی های خوشمزه قزوین به باقلوا لوزی , باقلوا پیچ یا گل رز , پادرازی , نان نخودی , شیرینی نخودی , نان چرخی , شیرینی برنجی و نان برنجی , شیرینی بادامی , شیرینی اتابکی یا ولیعهدی میتوان اشاره کرد که امروز طرز تهیه کیک شربتی را برای شما آورده ایم.

طرز تهیه کیک شربتی

طبق قرار گذاشته شده باهم از خواص یکی از مواد بکار رفته در شیرینی شربتی چند سطری مرور میکنیم . تخم مرغ مصرف شده در طرز تهیه کیک شربتی منبع خوبی از پروتین ها , ویتامین ها , املاح ضروری برای بدن هستند . پروتیین موجود درتخم مرغها ارزش بیولوژیکی بسیار بالایی نسبت به سایر منابع پروتین ها مانند گوشتها دارد . همچنین اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن در تخم مرغ وجود دارد . تخم مرغها بیشتر ویتامین های مورد نیاز بدن بغیر از ویتامین سی را دارا می باشند و منبع خوبی از ویتامین های گروه ب , آ , دی , ایی , روی , سلنیوم , آهن , کلسیوم , می باشند . همچنین در دوره بلوغ و رشد استفاده از تخم مرغها به جهت کمک به عملکرد بهتر سیستم عصبی و رشد و استحکام استخوانها لازم و ضروری ست . امیدوارم با تهیه کیک شربتی فوق العاده خوش عطر و خوش طعم و لذید ,نهایت لذت و رضایت را بهره ببرید .

طرز تهیه کیک شربتی

مراحل پخت طرز تهیه کیک شربتی

1

برای طرز تهیه کیک شربتی ابتدا فر را از نیم ساعت قبل روشن و در درجه ۱۸۰ درجه قرار میدهیم .

2

در ظرفی روغن جامد را که آب شده است ریخته و به همراه شکر هم میزنیم تخم مرغ ها را دانه دانه شکسته و با هم زن برقی به خوبی هم میزنیم . تقریبا ده دقیقه هم زدن کافیست . هم زدن تخم مرغها علاوه بر اینکه در پف کیک موثر است بوی تخم مرغها را هم میگیرد .

3

سپس ماست شیرین را اضافه کرده و هم میزنیم بهتر است ماست پرچرب باشد . برخی از شیر پرچرب بجای ماست استفاده میکنند ولی ماست در کیفیت بافت کیک تاثیر مطلوب تری خواهد گذاشت . وقتی مواد خوب هم زده شد سپس آرد و بکینگ پودر را که دو تا سه بار الک کرده ایم به مواد آرام آرام اضافه میکنیم توجه داریم که با هم زن برقی در این مرحله هم زده نمیشود چون باعث پاشیده شدن آردها خواهد شد .

4

وقتی آرد با سایر مواد به شکل یکدست هم خورد نوبت به اضافه کردن پودر هل است . بهتر است خودمان در منزل پودر هل را تهیه کنیم . به این ترتیب که هل ها را داخل آسیاب ریخته تا کاملا پودر شود . من حتی غلاف سبز رنگ هل را هم در آسیاب میریزم تا آسیاب شود چون عطر خیلی خوبی به هل خواهد داد .

5

در آخرین مرحله هل آسیاب شده را اضافه و خوب هم میزنیم . یک قالب ۲۰*۳۰ را برداشته و کف آن را با یک فرچه روغنی میکنیم . و یا کف قالب را کاغذ روغنی میاندازیم . و مواد را داخل قالب ریخته و در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد داخل فر از قبل گرم شده گذاشته توجه داشته باشیم که قبل از ۲۰ دقیقه در فر را باز نکنیم چون پف کیک میخوابد . و بعد از آن بسته به قدرت فر از ۴۵ دقیقه تا ۵۰ دقیقه کیک آماده است و برای تست کیک خلال دندان را داخل کیک کرده اگر مواد به خلال نچسبید کیک آماده است . من بعد از ۴۵ دقیقه گریل فر را روشن میکنم تا روی کیک طلایی شود . برخی بجای روشن کردن گریل فر رو مال زرده تخم مرغ به کیک میمالن تا روی کیک طلایی شود ولی پیشنهاد من به عزیزان استفاده از گریل فر برای طلایی شدن رویه کیک است .

6

در مدتی که کیک داخل فر برای آماده شدن است سراغ درست کردن شربت کیک میرویم . در ظرفی ۱ لیوان آب به علاوه شکر را اضافه کرده و با حرارت ملایم اجازه میدهیم تا آب و شکر باهم مخلوط شوند زمانی که آب به جوش آمد زعفران دم کرده و گلاب و هل را اضافه کرده و چند دقیقه ای اجازه ترکیب شدن با حرارت ملایم را به مواد میدهیم توجه میکنیم که اگر گلاب و زعفران در حرارت زیاد قرار بگیرند عطر خود را از دست میدهند که این خوشایند نخواهد بود پس در یک تا دو دقیقه آخر گلاب و زعفران را اضافه میکنیم . شربت کیک احتیاج به غلیظ شدن کامل ندارد تا حدی که آب به جوش بیاید و به همراه مواد معطر چند جوشی بزند کافیست.

7

نکته خیلی مهم این است که وقتی کیک را از فر خارج کردیم اجازه میدهیم تا خنک شود سپس به برشهای لوزی و یا مربع کیک برش زده میشود . و داخل یک سینی برشها را چیده و از شربت سرد شده بر روی کیک ها میرزیم نکته مهم این که هم کیک و هم شربت باید سرد باشند سپس کیک ها را داخل یخچال گذاشته تا یکی دو ساعت به طور کامل شربت جذب بافت کیک شود . و بعد از این مدت کیک آماده نوش جان کردن و پذیرایی از عزیزانتان خواهد بود .

    نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

    avatar
      مشترک شدن  
    اطلاع از

    اشتراک خبرنامه

    جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید