جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه کیک تولد
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه کیک تولد

زمان:30 دقیقه
تعداد:4
کالری:متوسط
سطح هزینه:متوسط

سر آشپز:Bahar

(۴ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

مراحل پخت طرز تهیه کیک تولد

1

ابتدا سفیده ها و زرده ها را از یکدیگر جدا کرده . سفیده ها را با هم زن برقی به خوبی هم زده تا فرم بگیرد به طوری که از ظرف خارج نشود. زرده ها را با وانیل و شکر به خوبی هم زده تا سفید رنگ شوند. سپس کره را هم اضافه کرده و به خوبی هم می زنیم . در این مرحله شیر را هم اضافه و با هم مخلوط کرده تا کاملا مواد یکدست شوند.

2

آرد را با بکینگ پودر سه بار الک کرده و آرام آرام طی چند مرحله به مواد اضافه میکنیم .

3

اکنون که تمام مواد به خوبی با هم مخلوط و یکدست شده اند نوبت اضافه کردن سفیده فرم گرفته شده است . هنگامی که سفیده را اضافه می کنیم لاید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که هم زدن با لیسک و در جهت عقربه های ساعت باشد و احتیاج به هم زدن زیاد نیست در حدی که مواد فقط با هم ترکیب شوند کفایت می کند.

4

قالب را چرب کرده و هم میتوانیم به اندازه کف قالب از کاغذ روغنی استفاده کنیم . مواد را از مرکز به تمام قسمت ها دایره ای ریخته و بدون اینکه از قاشق برای مسطح کردبقه ن سطح کیک استفاده شود بدون تکان دادن قالب آن را در طبقه وسط فر از قبل گرم شده قرار می دهیم .

5

فر در دمای 175 درجه و به مدت نیم ساعت بدون اینکه در این مدت در فر را باز کنیم قرار می دهیم . و بعد از سپری شدن این مدت با خلال چوبی کیک را چک کرده اگر به خلال کیک نچسبد کیک آماده است .

6

کیک را از فر خارج و در دمای محیط ده دقیقه اجازه می دهیم از دما بی افتد . سپس کیک را از قالب خارج کرده و روی آن را با خامه تزیین میکنیم .

7

برای تزیین کیک کیک خامه و پودر قند را باهم زن زده وانیل را اضافه کرده و مواد بیشتر از چهار دقیقه هم زده نشود چرا که باعث شل شدن مواد خواهد شد خامه را دو ساعت در یخچال قرار داده س

توضیح درمورد طرز تهیه کیک تولد:

سپس به خامه رنگ دلخواه را افزوده و بنا به سلیقه کیک را خامه مالی میکنیم . برای تزیین می توانیم از بیسکوییت ها و ترافل های رنگی و ماکارون ها هم استفاده کرد و یا از برشهایی از میوه های دلخواه در هر صورت شمایید که انتحاب خواهید کرد. 

طرز تهیه کیک تولد
کیک تولد

طرز تهیه کیک تولد شکلاتی :

مواد لازم :

پودر کاکائو یک پیمانه

آرد یک و نیم پیمانه

نمک یک دوم قاشق چای خوری

بکینگ پودر یک و نیم قاشق چای خوری

 کلاسیک یک و نیم پیمانه

وانیل  یک سوم قاشق چای خوری

پودر اسپرسو یک قاشق غذاخوری

کره یک پیمانه

شکر یک و نیم پیمانه

تخم مرغ سه عدد

سس مایونز یک دوم پیمانه

مواد خامه روی کیک :

وانیل یک سوم قاشق چای خوری

کره یک و نیم پیمانه

پودر کاکائو نصف پیمانه

پودر شکر پنج پیمانه

طرز تهیه کیک شکلاتی :

ابتدا در یک کاسه بزرگ کره و شکر را با هم زن برقی خوب هم زده سپس تخم مرغ ها را با همزن خوب هم میزنیم و سس مایونز را هم اضافه کرده و هم میزنیم اضافه کردن سس باعث مرطوب شدن کیک می شود . آرد را با بکینگ پودر و نمک و پودر کاکائو ، سه بار الک کرده و در طی چند مرحله آرام آرام به مواد اضافه میکنیم .

دلستر و پودر اسپرسو را هم به مواد اضافه کرده و هم میزنیم. می توانیم از شکلات چیپسی هم در صورت تمایل استفاده نمایید .

می توانیم از سه قالب کوچک برای این کار استفاده کرد . ته قالب ها را کاغذ روغنی انداخته و کاغذ را هم مقداری چرب میکنیم . سپس خمیر را داخل قالب ها ریخته . فر را از بیست دقیقه قبل گرم میکنیم  و در دمای 160 درجه به مدت 35 دقیقه اجازه پخت میدهیم .

برای تهیه خامه روی کیک ابتدا کره به محیط رسیده را با پودر شکر و وانیل و پودر کاکائو را با هم مخلوط کرده و با هم زن خوب می زنیم . در انتها خامه را روی کیک روکش میکنیم . البته طرز تهیه خامه فرم گرفته را به طور کامل در ادامه همین مطلب خواهم آورد .

کیک تولد

طرز تهیه کیک ساده اسفنجی :

از آنجا که پایه بسیاری از کیک ها کیک اسفنجی است اگر بتونیم یک کیک اسفنجی مطلوب پخت کنیم بیشتر راه را رفته ایم . با شما عزیزان طرز پخت یک کیک اسفنجی با بافتی نرم و پف خوب را به اشتراک میگذارم .

مواد لازم :

روغن مایع : دو سوم پیمانه

آرد : دو پیمانه

شکر : یک پیمانه

شیر : یک پیمانه

وانیل : یک سوم قاشق چای خوری

تخم مرغ : چهار عدد

بکینگ پودر : دو قاشق چای خوری

طرز تهیه :

ابتدا زرده ها و سفیده ها را از هم جدا کرده سپس سفیده ها  را با هم زن برقی زده تا فرم بگیرند یعنی تا حدی که سفید و خامه ای شکل شوند و هنگام کج کردن ظرف سفیده ها از ظرف جدا نشوند . زرده ها را هم در ظرف دیگری با شکر و وانیل هم زده تا سفید رنگ شوند .

سپس به زرده ها روغن و شیر را اضافه کرده و هم میزنیم . آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و سه بار از الک عبور میدهیم . وقتی آرد الک شد حالا وقت اضافه کردن آنها به مواد است آرد را باید آرام آرام و طی چند مرحله به مواد اضافه کرد .

در انتها باید سفیده های فرم گرفته را اضافه کنیم توجه  داشته باشیم با لیسک باید هم زده شود و از یک طرف و در یک جهت هم زده شود تا کیک پف مناسبی کند .

حال خمیر آماده شده را در قالب 25 و با ارتفاع 10 سانت می ریزیم . قالب را هم یا چرب میکنیم و یا به اندازه کف قالب کاغذ روغنی می اندازیم . در رابطه با قالب ها باید گفت قالب های تیره چون گرمای بیشتری جذب میکنند باعث تیره شدن سریع رنگ کیک میشوند پس اگر کیک اسفنجی ما قرار است پایه یک کیک شکلاتی شود از قالب تیره و اگر قرار است پایه یک کیک خامه ای سفید شود از قالب های روشن استفاده میکنیم .

طرز تهیه کیک تولد

طرز تهیه خامه فرم گرفته شده :

خامه پاکتی پرچرب : دو بسته

پودر قند یا شکر :  صد گرم

اسانس یا رنگ مجاز خوراکی : دو قطره

طرز تهیه :

ابتدا آب خامه که از آن جدا شده را دور میریزیم سپس خامه را در یک ظرف فلزی با شکر یا پودر قند مخلوط کرده و درون فریزر به مدت نیم ساعت قرار میدهیم . اگر بعد از این مدت رگه های یخ زدگی را در خامه مشاهده نکردید مدت بیشتری اجازه ماندن در فریزر را به آن میدهیم . و توجه هم داشته باشیم که ظرف خامه باید بزرگ تر از مقدار خامه باشد چون زمانی که در فریزر گذاشته میشود حجم آن بیشتر می شود .

بعد از سپری شدن مدت گفته شده خامه را تقریبا ده دقیقه با هم زن می زنیم تا جایی که اثر پره های هم زن روی خامه بماند و خامه از ظرف بیرون نریزد . در صورت تمایل به رنگی بودن خامه دو قطره رنگ به آن اضافه می کنیم .

اگر خامه ما بافتی نرم داشت میتوانیم نصف خامه و نصف کره استفاده کرد .

طرز تهیه کیک تولد

دلیل ترک خوردن روی کیک :

 یکی از دلایلی که میتوان نام برد این است که :دمای فر بیش از اندازه بالا بوده است . همچنین استفاده بیشتر از حد گفته شده در دستور در استفاده از بکینگ پودر یا جوش شیرین و یا زیادی هم زدن کیک می تواند دلیل ترک خوردن کیک ما باشد . هم زدن بیش از حد هم باعث ترک خوردن کیک میشود .نبودن در طبقه وسط فر و یا باز کردن در فر در زمان پخت کیک از دلایلی است که باعث ترک خوردن روی کیک می شود .

علت پف نکردن کیک :

اصلی ترین ماده اولیه کیک ها آرد است و اولین موردی که ما در دلایل پف نکردن کیک بررسی میکنیم آرد است . آرد باید سه بار الک و هوادهی شود تا کیک اسفنجی و پف کرده شود .

دومین مورد تخم مرغ ها هستند که  باید به دمای محیط برسند یعنی اینکه نیم ساعت قبل از تهیه کیک آنها را از یخچال خارج کنیم . همچنین جدا کردن زرده ها و سفیده ها به طور کامل نکته مهمی است . و اینکه سفید ها در ظرفی غیر فلزی هم زده شوند و برای خامه ای شکل شدن حتی ذره ای زرده هم نباید مخلوط آنها باشد . هم زدن سفیده ها باید در یک جهت انجام شود .

نکته دیگر اینکه هم زن باید تمیز و بدون چربی و خشک باشد .

 دمای فر هم از آن نکته های مهم در پف کردن کیک است . فر از بیست دقیقه قبل روشن و گرم شود . البته اگر فر بیش از اندازه داغ شود و سط کیک نپخته می ماند و اگر هم کم باشد ابتدا کیک پف کرده و سپس پف کیک آرام آرام از بین می رود .

بکینگ پودر و جوش شیرین به مقدار گفته شده در دستور باشد . از تازه بودن آنها مطمئن باشیم .

مرحله ای که شاید زیاد دقت نشود ریختن مواد در قالب است . مواد باید از نقطه وسط قالب دایره وار در قالب ریخته شود و از  پهن کردن مواد روی قالب استفاده نشود .  همچنین اندازه قالب نیز بسیار مهم است یک سوم قالب باید با خمیر پر شود .

مقدار مایعاتی که استفاده میشود هم باید به اندازه ای باشد که غلظت خمیر کم و زیاد نشود. 

اینها جوانب مختلفی بود که برای اینکه کیک پف مناسب داشته باشد باید به آن ها توجه کرد به امید اینکه کیکی مطلوب و با کیفیت پخت نمایید .

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید