دلیل ترک خوردن روی کیک :
یکی از دلایلی که میتوان نام برد این است که :دمای فر بیش از اندازه بالا بوده است . همچنین استفاده بیشتر از حد گفته شده در دستور در استفاده از بکینگ پودر یا جوش شیرین و یا زیادی هم زدن کیک می تواند دلیل ترک خوردن کیک ما باشد . هم زدن بیش از حد هم باعث ترک خوردن کیک میشود .نبودن در طبقه وسط فر و یا باز کردن در فر در زمان پخت کیک از دلایلی است که باعث ترک خوردن روی کیک می شود .
علت پف نکردن کیک :
اصلی ترین ماده اولیه کیک ها آرد است و اولین موردی که ما در دلایل پف نکردن کیک بررسی میکنیم آرد است . آرد باید سه بار الک و هوادهی شود تا کیک اسفنجی و پف کرده شود .
دومین مورد تخم مرغ ها هستند که باید به دمای محیط برسند یعنی اینکه نیم ساعت قبل از تهیه کیک آنها را از یخچال خارج کنیم . همچنین جدا کردن زرده ها و سفیده ها به طور کامل نکته مهمی است . و اینکه سفید ها در ظرفی غیر فلزی هم زده شوند و برای خامه ای شکل شدن حتی ذره ای زرده هم نباید مخلوط آنها باشد . هم زدن سفیده ها باید در یک جهت انجام شود .
نکته دیگر اینکه هم زن باید تمیز و بدون چربی و خشک باشد .
دمای فر هم از آن نکته های مهم در پف کردن کیک است . فر از بیست دقیقه قبل روشن و گرم شود . البته اگر فر بیش از اندازه داغ شود و سط کیک نپخته می ماند و اگر هم کم باشد ابتدا کیک پف کرده و سپس پف کیک آرام آرام از بین می رود .
بکینگ پودر و جوش شیرین به مقدار گفته شده در دستور باشد . از تازه بودن آنها مطمئن باشیم .
مرحله ای که شاید زیاد دقت نشود ریختن مواد در قالب است . مواد باید از نقطه وسط قالب دایره وار در قالب ریخته شود و از پهن کردن مواد روی قالب استفاده نشود . همچنین اندازه قالب نیز بسیار مهم است یک سوم قالب باید با خمیر پر شود .
مقدار مایعاتی که استفاده میشود هم باید به اندازه ای باشد که غلظت خمیر کم و زیاد نشود.
اینها جوانب مختلفی بود که برای اینکه کیک پف مناسب داشته باشد باید به آن ها توجه کرد به امید اینکه کیکی مطلوب و با کیفیت پخت نمایید .