کاچی نه تنها به عنوان یک دسر بلکه به عنوان یک غذای کامل و به عنوان یک معجون درمانی و دارویی در طب سنتی معرفی شده است بیشتر کاچی را برای زنان بعد از زایمان شناخته اند اما به طور کل کاچی برای تقویت جسم و روح و تقویت عمومی بدن و درمان کم خونی مفید فایده است .
از خواص زعفران که در طرز تهیه کاچی استفاده میشود میتوان به افزایش ایمنی بدن اشاره کرد و دارای مقداری ویتامین سی و تقویت کننده انرژی و گردش خون است همچنین گلبولهای قرمز خون را افزایش داده و با اکسیژن رسانی به اندامها باعث افزایش گردش خون میشود . همچنین باعث بهبود سلامت قلب و کنترل کننده دیابت و از بین بردن افسردگی و بهبود خلق و خو میشود بسیاری از ترکیبات فعال زعفران بر روی سیستم غدد درون ریز تاثیر میگذارد و می تواند به آزاد سازی هورمون های مفید که سلامت ما را حفظ می کند کمک کند . برخی از مواد مغذی و ترکیبات آلی زعفران سبب جذب مواد مغذی و بویژه کلسیم می شوند همچنین گفته شده که با به حداکثر رساندن مقدار جذب کلسیم از غذا به بدن فرصتی بهتر برای بهبود تراکم مواد معدنی استخوان بدست می آورد و باعث جلوگیری از شروع بیماریهای مانند پوکی استخوان و دیگر بیماریهای مربوط به سنین پیری می شود . از مهمترین خواص زعفران که در تهیه کاچی استفاده شد پیشگیری از سرطان است از دیگر خواص زعفران کاهش ناراحتی های معده و نفخ بیش از حد شکم است . و ماهیت آرام بخشی زعفران نیز بر همگان عیان است . البته که استفاده بیش از حد زعفران و در دوزهای بالا میتواند خطرناک باشد.
آجیل چهار مغز یکی دیگر از مواد پرخاصیت استفاده شده در طرز تهیه کاچی زعفرانی ماست . آجیل چهار مغز مملو از فسفر , آهن , منگنز , مس , روی , کلسیم , پتاسیم , انواع ویتامین های ب , آ , ایی و انواع پروتیین ها و املاح ضروری و اسید های چرب غیر اشباع است که برای بدن مفید هستند . مصرف به اندازه مغزها برای حفظ سلامت قلب مفید و سرشار از آنتی اکسیدانها و پروتیین ها هستند و بویژه برای دوره بارداری و نیز بعد زایمان مفید فایده خواهند بود .