آرد | 1 لیوان |
شیر | 1/4 لیوان |
شکر | 1 قاشق چای خوری |
کره یخ زده رنده شده | 100 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | 1/3 قاشق چای خوری |
کره به دمای محیط رسیده | 30 گرم |
نمک | یک پنس |
خمیر مایه | 1 قاشق چای خوری |
طرز تهیه نان کروسان شکلاتی :
موادلازم :
تخم مرغ : 2 عدد بزرگ
شکلات :مقداری
شیر : 1 لیوان
آرد : 4 لیوان
خمیر مایه فوری : 1 قاشق سوپ خوری
شکر : نصف لیوان
کره : 110 گرم
نمک :یک پنس
وانیل : یک سوم قاشق جای خوری
طرز تهیه نان کروسان شکلاتی :
مرحله اول طرز تهیه نان کروسان: ابتدا طبق تمامی دستوراتی که در آن خمیر مایه استفاده می شود بایستی در ابندای امر خمیر مایه را بعمل آوریم . حتما از خمیر مایه تاره استفاده شود چرا که در نانها عمل امدن خمیر مایه از اهمیت فراوانی برخوردار است . به این ترتیب برای این کار ابتدا شیر ولرم را با خمیر مایه و شکر مخلوط کرده و در پوش ظرف را گذاشته و به مدت ده دقیقه به ان اجازه استراحت داده تا خمیر مایه بعمل اید .
مرحله دوم طرز تهیه نان کروسان : در ظرفی تخم مرغ و وانیل را مخلوط کرده تا جایی که زرده از حالت لخته گی خارج شود . سپس نیمی از کره آب مزده به این ترتیب که نیم ساعت قبل از تهیه نان آن را در دمای محیط قرار داده تا آب شود . را هم اضافه و خوب هم زده در این مرحله نوبت اضافه کردن خمیر مایه به عمل آمده است .
مرحله سوم طرز تهیه نان کروسان: در ظرفی دیگر آرد را بهمراه نمک سه بار الک کرده و به تدریج و مرحله به مرحله به مواد اضافه کرده تا خمیر یکدستی حاصل شود . روی ظرف را یک نایلون کشیده و ظرف را در محیط آشپزخانه که دمای نسبتا گرمی دارد قرار داده تا خمیر حجیم شود سپس به مدت دو ساعت در یخچال قرار داده .
مرحله چهارم طرز تهیه نان کروسان: بعد از سپری شدن این مدت خمیر را روی میز کار قرار داده و با وردنه باز کرده و کره رنده شده را روی سطح خمیر میریزیم سپس خمیر را تا میزنیم و مجدد با وردنه باز می کنیم . این عمل را چهار بار تکرار کرده ودر بار چهارم سپس در یخچال بمدت دوازده ساعت قرار می دهیم .
مرحله پنجم طرز تهیه نان کروسان: یعد از سپری شدن این مدت خمیر را از یخچال خارج کرده و روی میز کار مجددا با وردنه باز کرده و یک مربع بیست و پنج در بیست و پنج باز کرده و به چهار مثلث یک اندازه برش می زنیم .
مرحله ششم طرز تهیه نان کروسان: مثلث ها را از راس به سمت قائده می پیچانیم . مانند برشهای پیتزا سپس مقداری از شکلات را داخل خمیر گذاشته و خمیر را می پیچیم .
مرحله هفتم طرز تهیه نان کروسان: خمیرهای آماده شده را روی سینی فر که با کاغذ روغنی کاور شده قرار داده و سینی را داخل فر گرم شده به مدت بیست تا بیست و پنج دقیقه در دمای 180 درجه قرار می دهیم .