قیقاناخ یا خاگینه یک دسر و یا یک صبحانه فوق العاده مقوی و مغذی خصوصا برای زنان پس از زایمان است . این خاگینه که جز دسرهای محلی تبریز و قزوین و البته برخی شهرهای دیگر است از آن به عنوان یک معجون مقوی و مغذی برای افرادی که دچار ضعف,و یا کم خونی هستند یاد میشود البته که به عنوان یک صبحانه فوق العاده برای کودکان نیز حایز اهمیت بوده امیدوارم حتما برای یک بار هم شده این خاگینه فوق العاده را درست نمایید و از فواید آن بهره مند شوید . لحظاتتان به شیرینی باد
خاگینه نوعی خوراک ایرانی است که به عنوان دسر نیز سرو میشود.که به طور ویژه بین مردم آذربایجان رواج دارد.این غذا فوق العاده خوش طعم بوده و با مواد بسیار کم و ساده تهیه میشود ، مواد اصلی آن آرد و تخم مرغ است
خاگینه ازمحبوب ترین دسرهای خطه آذربایجان خصوصا شهرتبریزه .بصورت گرم وهم سرد سرو میشود. برای هرچه مقوی وسالم شدن آن میتوان بجای شهد با دوشاب(شیره انگور) سرومیشه.
این دسر هم روی گاز قابل تهیه است هم تو فر . میشه به این شکل ساده تهیه بشه یا مغز دار باشه یا رول بشه و بعد برش بخوره یا حتی به شکل و شمایل کیک شیره دار سرو بشه.
برای هرجه بهتر و زیباتر شدن این دسر بهتره از قالب های سیلیکونی استفاده کنید که طرح های مختلف و زیبای دارن.انواع مختلفی به صورت قالب های کوچک کوچک یا بزرگ وجود داره.که بسته به نظر و سلیقه شما میتوانید از هر نوع آن استفاده نمایید.
البته اصلا نگران تهیه این قالبها اصلا نباشید من به شخصه قالب خودم رو از سایت دیجی کالا که لینک اون رو برای شما در لینک زیر و پایین صفحه قرار دادم سفارش دادم .خیلی طرح ها و رنگ های مختلف و خوبی داره و نکته دیگه ای هم که هست اینه که کیفیتش خیلی خوبه
نکات مهم:
1- برای تهیه انواع خاگینه حتما از ماست خامه ای یا ماست سفت استفاده کنید .به گونه ای که ماست آب نداشته باشد در غیر اینصورت مواد ما شل شده و کیفیت آن پایین می آید.
2- هرچه قالب بزرگتر باشد زمان پخت بیشتر میشود
3- چه داخل فر چه داخل تابه میتوانید خاگینه رو به صورت مغزدار هم تهیه کنید به این صورت که نصف مواد رو داخل قالب یا تابه بریزید و بعد گردوی خرد شده و دارچین روی مواد بپاشید و بعد نصف بعدی مایه رو روی اون بریزید و داخل فر قرار بدین اگه خاگینه رو داخل تابه خواستید مغز دار درست کنید، نصف مایه رو که ریختید اجازه بدین نیم بند بشه بعد دارچین و گردو رو بپاشید و بعد بقیه مایه رو بریزید.
البته میتوانید قیقاناخ مغزدار بدون زعفران هم تهیه نمایید.که در زیر چند تصویر از اون برای شما قرار میدهم.اما استفاده از زعفران باعث خوش طعم شدن و لذیذ تر شدن قیقاناخ بشود.