جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه قیقاناخ یا خاگینه تبریزی زعفرانی
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه قیقاناخ یا خاگینه تبریزی زعفرانی

زمان:۲۰ دقیقه
تعداد:4
کالری:زیاد
سطح هزینه:متوسط

سر آشپز:Bahar

(۵ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه قیقاناخ یا خاگینه تبریزی زعفرانی:

قیقاناخ یا خاگینه یک دسر و یا یک صبحانه فوق العاده مقوی و مغذی خصوصا برای زنان پس از زایمان است . این خاگینه که جز دسرهای محلی تبریز و قزوین و البته برخی شهرهای دیگر است از آن به عنوان یک معجون مقوی و مغذی برای افرادی که دچار ضعف,و یا کم خونی هستند یاد میشود البته که به عنوان یک صبحانه فوق العاده برای کودکان نیز حایز اهمیت بوده امیدوارم حتما برای یک بار هم شده این خاگینه فوق العاده را درست نمایید و از فواید آن بهره مند شوید . لحظاتتان به شیرینی باد

خاگینه نوعی خوراک ایرانی است که به عنوان دسر نیز سرو می‌شود.که به طور ویژه بین مردم آذربایجان رواج دارد.این غذا فوق العاده خوش طعم بوده و با مواد بسیار کم و ساده تهیه میشود ، مواد اصلی آن آرد و تخم مرغ است

خاگینه ازمحبوب ترین دسرهای خطه آذربایجان خصوصا شهرتبریزه .بصورت گرم وهم سرد سرو میشود. برای  هرچه مقوی وسالم شدن آن میتوان بجای شهد با دوشاب(شیره انگور) سرومیشه.

این دسر هم‌ روی گاز قابل تهیه است هم تو فر . میشه به این شکل ساده تهیه بشه یا مغز دار باشه یا رول بشه و بعد برش بخوره یا حتی به شکل و شمایل کیک شیره دار سرو بشه.

قیقاناخ
قیقاناخ
قیقاناخ

برای هرجه بهتر و زیباتر شدن این دسر بهتره از قالب های سیلیکونی استفاده کنید که طرح های مختلف و زیبای دارن.انواع مختلفی به صورت قالب های کوچک کوچک یا بزرگ وجود داره.که بسته به نظر و سلیقه شما میتوانید از هر نوع آن استفاده نمایید.

البته اصلا نگران تهیه این قالب‌ها اصلا نباشید من به شخصه قالب خودم رو از سایت دیجی کالا که لینک اون رو برای شما در لینک زیر و پایین صفحه قرار دادم سفارش دادم .خیلی طرح ها و رنگ های مختلف و خوبی داره و نکته دیگه ای هم که هست اینه که کیفیتش خیلی خوبه

نکات مهم:

1- برای تهیه انواع خاگینه حتما از ماست خامه ای یا ماست سفت استفاده کنید .به گونه ای که ماست آب نداشته باشد در غیر اینصورت مواد ما شل شده و کیفیت آن پایین می آید.

2- هرچه قالب بزرگتر باشد زمان پخت بیشتر میشود

3- چه داخل فر چه داخل تابه میتوانید خاگینه رو به صورت مغزدار هم تهیه کنید به این صورت که نصف مواد رو داخل قالب یا تابه بریزید و بعد گردوی خرد شده و دارچین روی مواد بپاشید و بعد نصف بعدی مایه رو روی اون بریزید و داخل فر قرار بدین اگه خاگینه رو داخل تابه خواستید مغز دار درست کنید، نصف مایه رو که ریختید اجازه بدین نیم بند بشه بعد دارچین و گردو رو بپاشید و بعد بقیه مایه رو بریزید.

البته میتوانید قیقاناخ مغزدار بدون زعفران هم تهیه نمایید.که در زیر چند تصویر از اون برای شما قرار میدهم.اما استفاده از زعفران باعث خوش طعم شدن و لذیذ تر شدن قیقاناخ بشود.

قیقاناخ
قیقاناخ
قیقاناخ

مراحل پخت طرز تهیه قیقاناخ یا خاگینه تبریزی زعفرانی

1

ابتدا ۲ عدد تخم مرغ ها را داخل ظرفی ریخته و خوب هم میزنیم و بعد از آن ماست را اضافه کرده و هم زده

2

آرد را به تدریج اضافه و هم میزنیم و روغن محلی یا کره محلی را هم اضافه کرده و هم میزنیم تا یکدست شود. بکینگ پودر را هم اضافه میکنیم . و هم زده تا خمیر یکدستی به غلظت ماست حاصل شود

3

تابه را روی حرارت میگذاریم احتیاج به روغن زیاد جهت سرخ شدن نیست در حد چرب شدن تابه کفایت میکند .

4

نصف مواد خمیری را داخل تابه ریخته و در ظرف را گذاشته و اجازه میدهیم رویه خاگینه بسته شود سپس پسته و گردو بادام آسیاب شده و پودر گل سرخ و پودر هل و نقداری دارچین را بهمراه مقداری از زعفران را با هم مخلوط و روی خاگینه گذاشته و سپس از مواد خمیری روی آنها میریزیم و دوباره در تابه را گذاشته و اجازه اجازه میدهیم خودش را بگیرد سپس خاگینه را پشت و رو کرده و طرف دیگر آن را سرخ میکنیم .

5

توجه داشته باشیم که حرارت باید ملایم باشد .

6

در ظرفی دیگر شروع به آماده سازی شهد قیقناخ یا همان خاگینه میکنیم . شکر را در ظرفی ریخته و بهمراه آب اجازه میدهیم غلیظ شود سپس گلاب و زعفران و هل را اضافه کرده زیر حرارت را خاموش و اجازه میدهیم تا شهد سرد شود .

7

وقتی خاگینه یا همان قیقناخ ما آماده شد کمی از حرارت که افتاد شهد سرد شده را به آن اضافه کرده بیست دقیقه ای صبر میکنیم تا شهد کاملا به خورد خاگینه رود .

8

نوش جانتان و گوارای وجودتان

    نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

    avatar
      مشترک شدن  
    اطلاع از

    اشتراک خبرنامه

    جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید