جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه زولبیا بامیه
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه زولبیا بامیه

زمان:30 دقیقه
تعداد:متفاوت
کالری:زیاد
سطح هزینه:کم

سر آشپز:مهسا موسوی

(۹ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه زولبیا بامیه:

طرز تهیه زولبیا بامیه یکی از هنرنمایی هایی هست که با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان برای خانوم های کدبانو وجود داره و هر کس سعی میکنه تا این شیرینی های خوشمزه رو با هنر دست خودش سر سفره های افطار قرار بده. در واقع زولبیا و بامیه در کنار شیرینی هایی مثل لگیمات و گوشفیل و یا دسرهایی مثل فرنی و کاچی عضو جدایی ناپذیر از سفره های افطار ما هستند.

هر چند که طرز تهیه زولبیا بامیه رو میشه هر وقت دیگه ای هم به جز ماه رمضان درست کرد. طرز تهیه زولبیا بامیه بر خلاف تصور خیلی ها خیلی راحت هست. خود من جزو کسانی بودم که اولین بار از درست کردنش خیلی ترس داشتم و فک میکردم اینجور شیرینی ها رو حتما باید از قنادی ها تهیه کرد ولی جالبه که همون بار اول انقد زولبیا و بامیه من ترد و خوشمزه شدند که دیگه از اون تاریخ به بعد هیچ وقت از بیرون تهیه نکردم. پس با من با طرز تهیه زولبیا بامیه خانگی خوشمزه همراه باشید و مطمئن هستم که با یک بار درست کردنش حسابی از هنرمند بودن خودتون لذت میبرید.

طرز تهیه زولبیا بامیه

در طرز تهیه زولبیا بامیه دو مرحله وجود داره : مرحله اول درست کردن خمیر زولبیا و یا بامیه. مرحله دوم درست کردن شربت زولبیا و بامیه میباشد. من تمام نکات طرز تهیه زولبیا و بامیه رو در این مطلب با شما به اشتراک گذاشتم. پس اگر میخواین زولبیا و بامیه حرفه ای و بازاری داشته باشید تمام مراحل و نکات رو با دقت و حوصله بخونید و تمام اندازه هایی رو هم که نوشتم لطفا رعایت کنید. در صفحه طرز تهیه زولبیا بامیه من قصد دارم به ترتیب موارد زیر را آموزش دهم و در انتها نیز فیلم آموزش تمام این موارد را نیز گذاشته ام.

1- طرز تهیه زولبیا

2- طرز تهیه زولبیای قالبی

3- طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه یا همان شربت بار

4- طرز تهیه بامیه

امیدوارم که مطلب طرز تهیه زولبیا بامیه برای شما مفید واقع بشه. التماس دعا

طرز تهیه زولبیا بامیه

طرز تهیه زولبیا:

مواد لازم برای طرز تهیه زولبیا:

نشاسته گل (درشت): صد گرم معادل یک پیمانه کاملا سرخالی
ماست پر چرب : نود گرم ، معادل یک دوم پیمانه کمی سرخالی
زعفران دم کرده یک قاشق مرباخوری
آرد یک قاشق مرباخوری
کره یا روغن جامد: یک قاشق مرباخوری
بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری

1- نشاسته وماست را با هم مخلوط و چند دقیقه صبر کنید تا نشاسته خیس بخوره.

2- سپس زعفران، آرد،کره آب شده و وانیل را اضافه و با همزن بزنید . اگر دیدید مخلوط خیلی سفته وصدای همزن دراومده یک قاشق غذاخوری سرصاف ماست بهش اضافه کنید و پنج دقیقه با دور تند همزن بزنید، می‌بینید که در اثر هم زدن کم کم شل و روون میشه.
3- سپس بکینگ پودر را اضافه وفقط ده ثانیه با دور کند بزنید ،اگر زیاد هم بزنید زولبیا پف نمیکنه.
4- حالا خمیر را در قیف یکبار مصرف یا جای سس بریزید،سپس به ارتفاع یک بند انگشت در تابه روغن بریزید و زولبیا رو در روغن داغ با حرارت متوسط سرخ کنید.

نکته: اگر روغن داغ نباشه وحرارت کم باشه زولبیا پف نمیکنه و حالت نواری وسفت میشه.

5-  بعد از اینکه زولبیا رو در روغن داغ ریختین و از پف کردنش مطمئن شدین میتونید حرارت روکمتر کنید تا زولبیاتون با حرارت ملایمتر سرخ بشه و بعداً ترد تر بشه.
6- وقتی یک سمتش سرخ شد برگردونید سمت دیگرش هم سرخ بشه.
7- سپس زولبیا داغ رو در شربت داغ که در ادامه آموزش داده ام بندازید.

نکته: اگر زولبیا یا شربت ولرم باشن ، شربت خوب به خوردش نمیره و زولبیا سفید میمونه و ظاهرش بد میشه
8- زولبیا ها را درصافی بذارید تا شربت اضافیش بره.

نکته : روش مرسوم برای تهیه زولبیا همان استفاده از قیف یا جای سس برای ریختن خمیر زولبیا داخل روغن میباشد اما شما دوستان گلم میتونید برای زیباتر و یک اندازه شدن زولبیا ها از قالب استفاده کنید. روش تهیه خمیر زولبیا با قالب کمی متفاوت تر میباشد زیرا برای تهیه این نوع زولبیا نیاز داریم تا کمی خمیر سفت تری داشته باشیم . پس اگر خواستید زولبیای قالبی تهیه کنید از مقدار و روش زیر استفاده کنید.

طرز تهیه زولبیا بامیه

طرز تهیه زولبیا با قالب :

مواد لازم برای طرز تهیه زولبیا با قالب:
روغن جامد : یک قاشق مربا خوری
ماست : دو قاشق غذاخوری
نشاسته گل : نصف لیوان
آرد : نصف لیوان
گلاب : دو قاشق غذاخوری
آب ولرم : نصف لیوان
پودرخمیر مایه : یک و نیم قاشق چای خوری
زعفران دم کرده : یک قاشق غذاخوری
شکر : یک قاشق غذاخوری
1-  پودر خمیر مایه رو داخل آب ولرم بریزید به همراه یک قاشق شکر مخلوط کنید و بزارید کنار و روشو بپوشونید حدود ده دقیقه بگذارید تا استراحت کند.

2- دراین فاصله نشاسته رو به همراه دو قاشق ماست مخلوط کنید چند دقیقه زمان بدید کمی که نشاسته نرم شد خوب هم بزنید تا قشنگ یکدست بشه.

3- مخلوط پودر خمیر مایه رو که عمل اومده اضافه میکنیم وبه همراه روغن خوب هم میزنیم.

4- آرد و الک کنید وبه مواد اضافه وخوب هم بزنید.

5- حالا دوقاشق گلاب به همراه زعفرون رو اضافه وخوب هم میزنید .

6- برای قالب زدن غلظت موادتون خیلی مهمه باید مثل ماست هم زده باشه پس دقت کنید شل نباشه که کارتون خراب میشه نیم ساعت تو جای گرم بمونه.

7- مرحله بعد روغن رو داخل ظرف بریزید و بزارید گرم بشه.

8- قالب رو هم داخل روغن بزارید تا گرم بشه بعد ازاینکه که از داغ شدن قالب مطمئن شدید داخل موادتون بزنید ولی مراقب باشید ازلبه های قالب بالا نیاد .

9- حالا قالب رو داخل روغن داغ بگذارید .

نکته : زولبیا مثل نون پنجره ای از قالب سریع جدا نمیشه پس باید حواستون باشه اجازه بدید کاملا طلایی بشه و دستتون رو بچرخونید تا همه جاش یکسان سرخ بشه
10- بعد قالب رو بالا بیارید چند لحظه صبر کنید و بعد به راحتی جدا میشه .

11- زولبیا ها رو داخل شربت بذارید.
نکته :برای زولبیا شربت باید داغ باشه

طرز تهیه زولبیا بامیه

1- قالب را داخل روغن بندازید تا داغ بشه.

طرز تهیه زولبیا بامیه

2- بعد از اینکه قالب کاملا داغ شد داخل خمیر بزنید.

طرز تهیه زولبیا بامیه

3- قالب را داخل روغن بیندازید و بچرخانید.

طرز تهیه زولبیا بامیه

4- زولبیا را به آرامی از قالب جدا کنید.

طرز تهیه زولبیا بامیه

5- چند ثانیه در روغن بماند

طرز تهیه زولبیا بامیه

6- زولبیا را داخل شربت بار قرار دهید.

طرز تهیه زولبیا بامیه
شربت بار برای طرز تهیه زولبیا بامیه:

مواد لازم:
شکر دو و نیم پیمانه قنادی معادل۵۰۰ گرم
اب نصف پیمانه معادل۱۲۰ میلی لیتر
زعفران دم کرده و غلیظ : دو قاشق غذاخوری
گلوکز : دو تا سه قاشق غذاخوری سر پر
جوهرلیمو : نوک قاشق مرباخوری
گلاب نصف پیمانه

1- همه ی مواد رو در ظرف مناسب بریزید و روی حرارت خیلی کم بزارید ومدام و آروم با قاشق همش بزنید تا شکر کاملا حل بشه ، دقت کنید ک قبل از اینکه مواد بجوشه باید شکر کاملا حل شده باشه حتی یه دونه بلور شکر هم داخلش نمونده باشه ،پس لازمه ک حرارت خیلی کم باشه و خیلی اروم هم زده بشه تا شکر به دیواره های ظرف نچسبه ،همه ی این نکات برای اینه که شربت بعدا شکرک نزنه.

2- وقتی شکر کامل حل شد یک قلمو رو در آب بزنید و به دیواره های ظرف بکشید تا اگر شکری چسبیده ،از دیواره پاک بشه.

3- سپس گلوکز رو اضافه و مخلوط کنید ،حالا حرارت رو بیشتر میکنیم تا شربت بجوشه وقتی که شربت شروع به جوشیدن کرد دیگه بهش قاشق نزنید و همش نزنید و اجازه بدید که شربت به مدت دو دقیقه بجوشه .

4- بعد از دو دقیقه حرارت زیرش رو خاموش کنید وحتما دربش رو بگذارید تازمانی که بخواهید استفاده کنید
نکته1 : دقت کنید بعد از جوشیدن شربت اصلا قاشق رو به دیواره ها نکشید چون باعث شکرک زدن شربت میشه.
نکته 2 خیلی مهم :در طرز تهیه زولبیا بامیه شربت بار باید برای بامیه و گوشفیل ولرم و برای زولبیا باید داغ باشه.

 نکته 3 : گلوکز برای براق شدن و قوام داشتن شربت لازمه میتونید حذفش کنید وبجاش عسل بریزید ولی دیگه شربت اون قوام و براقی رو نخواهد داشت ، گلوکز رو از لوازم قنادی ها میتونید تهیه کنید قیمتی هم نداره.

نکته 4 : شربتی که برای تهیه زولبیا و بامیه استفاده میشه، به شربت بار معروف هست. میزان آب و شکر این شربت حساب شده هستش پس نیازی به جوشیدن زیاد نداره و خیلی سریع آماده میشه و اینکه شکرک نمیزنه و حتی تا یکسال هم در یخچال موندگاری داره البته باید نکات و دستور و درست اجرا کنید.

نکته 5: گلوکز علاوه براینکه باعث قوام و غلظت شربت میشه باعث میشه که زولبیا بامیه نرم نشه و براق بمونه ،در قنادیها از مقدار زیادی گلوکز برای شربت استفاده میشه. گلوکز را میتوانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید و یک قوطی آن برای چندین بار شربت درست کردن کافیست . در ضمن گلوکز بی رنگ مناسب تر است.

نکته 6 :شربت بار باید در دمای محیط خنک شود و از یخچال برای خنک کردن شربت استفاده نکنید.

نکته 7 : اگه شربت شما اضافه آمد، تا چند ماه داخل ظرف در دار در یخچال و فریزر قابل نگهداری میباشد.

طرز تهیه زولبیا بامیه
طرز تهیه بامیه :

مواد لازم برای تهیه زولبیا :

آرد : یک پیمانه
آب: یک پیمانه
تخم مرغ :دوعدد متوسط
شربت بامیه : یک قاشق غذاخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
کره یا روغن جامد: پنجاه گرم
1- ابتدا آب و کره و شربت رو توی یه تابه ی نچسب میریزیم و روی حرارت متوسط میزاریم ، همینکه شروع کرد به قل ریز زدن آرد رو یکباره بهش اضافه و با کفگیر مدام همش میزنیم تا خمیر جمع بشه.

2- حالا حرارت رو کم و به مدت ده دقیقه خمیرو هم بزنید تا آب اضافیش تبخیر بشه،مدام با پشت کفگیر خمیر رو توی تابه پهن کنید و دوباره جمعش کنید تا یکدست بشه،بعدش خمیرو در کاسه بگذارید تا کمی خنک بشه.

3- تخم مرغها و وانیل رو کمی بزنید و در دو مرحله به خمیر اضافه کنید،هر بار ک تخم مرغ رو به خمیر اضافه میکنید با دست یا همزن برقی خوب مخلوط کنید البته اینکار بادست راحتتره.

4- خمیر باید نه خیلی راحت و روون از قیف بیرون بیاد نه اینکه به سختی بیرون بیاد ،باید حد وسط باشه ،اگر خمیرخیلی سفت شد یه دونه تخم مرغ رو بزنید و یک قاشق غذاخوری از اون رو با خمیر مخلوط کنید تا کمی نرم شه.

5-حالا روغن در ظرف بریزید طوری ک موقع سرخ کردن روی بامیه ها رو بگیره و بزارید با حرارت کم کمی گرم بشه (اصلانباید روغن داغ باشه)
6- خمیر رو در قیف بریزید،بعد سر یک قیچی رو در روغن میزنیم و خمیررو باهاش داخل روغن میاندازیم ،باید حرارت خیلی کم باشه تا خوب پف کنه و برشته بشه تا در نهایت بامیه های تردی داشته باشید.
7-با قاشق بامیه هارو داخل روغن حرکت بدین تا همه جاش حسابی برشته بشه، سرخ شدنش زمان میبره، بعد اونهارو داخل شربت ولرم بندازید تا شربت به خوردشون بره سپس داخل صافی بریزید تا شربت اضافیشون بره.

طرز تهیه زولبیا بامیه
نکاتی برای داشتن بامیه های خوشمزه خانگی در طرز تهیه زولبیا بامیه:

نکته 1 : بعضی از خانم ها سوال پرسیدند که چرا در طرز تهیه زولبیا بامیه بامیه هایی که درست میکنند بعد از چند ساعت یا یک روز نرم میشود؟؟ علت نرم شدن بامیه ها دو علت دارد: اول اینکه بامیه ها روی گاز به خوبی پخته نشده اند و یا با شعله بالا سرخ شده اند.  علت دوم هم میتواند این باشد که شربت به خوبی قوام نیامده و باعث نرمی بامیه ها شده است.

نکته 2 : یک قاشق شربتی که به خمیر بامیه اضافه میشود برای قهوه‌ای شدن رنگ بامیه است و اگر میخواهید بامیه های زرد رنگ داشته باشید، میتونید شربت داخل خمیر بامیه را حذفش کنید.

نکته 3 : بهتراست که برای تهیه خمیر طرز تهیه زولبیا بامیه از ترازوی خانگی استفاده شود تا بتوانید اندازه ها را دقیق تر محاسبه کنید. ترازوهای خانگی قیمت های متنوعی دارند. البته میتونید از سایت دیجی کالا هم ترازو خریداری کنید. چون در این سایت قیمت ها و مدل های متنوعی از ترازوهای خانگی رو گذاشته و شما با توجه به سلیقه و بودجه خودتون میتونید یکیش رو انتخاب کنید. من برای دسترسی راحت تر شما لینک خریدش رو اینجا و هم در پایین صفحه براتون گذاشتم تا اگر خواستید خریداری کنید. البته همین جا لازمه که بگم وسایل دیگه مثل قیف و مواد غذاییتون هم میتونید به صورت اینترنتی از دیجی کالا یا کلا هر فروشگاه اینترنتی معتبر دیگه تهیه کنید. که من برای نمونه لینک های خرید از سایت دیجی کالا رو پایین صفحه براتون گذاشتم.

نکته 4 : خمیر بامیه به علت داشتن تخم مرغ ، موقع سرخ کردن کف میکنه. اگه میخواید زولبیا و بامیه درست کنین دقت کنید از روغنی که برای سرخ شدن زولبیا استفاده کردید میتونید برای سرخ کردن بامیه استفاده کنید؛ اما از روغن بامیه نمیتونید برای سرخ کردن زولبیا استفاده کنید.

نکته 5 : برای تهیه شربت زولبیا و بامیه اگر جوهر لیمو در منزل ندارید میتونید از دو قاشق آبلیمو استفاده کنید. ولی اگر از جوهر لیمو استفاده کنید ، این اطمینان رو دارید که دیگه شربت زولبیا و بامیه شما شکرک نخواهد زد.

نکته 6 : افرادی که به بوی تخم مرغ حساس هستند بهتر است موقع اضافه کردن تخم مرغ به خمیر یک چهارم قاشق چایخوری وانیل هم اضافه کنند.

نکته 7 : مقدار شربت رو برای استفاده های مختلف میتونید به صورت نصف مواد یا دو برابر تهیه کنید.

نکته 8 : به جای گلاب داخل شربت زولبیا و بامیه میتونید از چند دانه هل استفاده کنید تا با مواد بجوشه و در آخر از صافی رد کنید یا با قاشق از داخل شربت بردارید.

نکته 9: در هنگام سرخ کردن بامیه ها دقت کنید بامیه های زیادی داخل روغن نیندازید چون باید بین بامیه ها فاصله باشد تا بخار بامیه ها باعث نرم شدن آنها نشود.

نکته 10 :بامیه ها را حدود هفت تا هشت ساعت بعد پخت نپوشانید و بدون روکش داخل یخچال بگذارید تا نرم نشوند.

نکته11 : انتخاب ماسوره برای بامیه و در طرز تهیه زولبیا بامیه کاملا سلیقه ایست اما ماسوره ی آچری برای درست کردن بامیه بهتر است.

دوستان عزیزم در ادامه فیلم طرز تهیه زولبیا بامیه و شربت بار را برای شما گذاشته ام

فیلم آموزشی طرز تهیه زولبیا بامیه

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید