جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه دونات
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه دونات

زمان:۳۰ دقیقه
تعداد:4
کالری:متوسط
سطح هزینه:متوسط

سر آشپز:Bahar

(۵ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه دونات:

یکی از دغدغه های والدین تغذیه کودکان شان بویژه برای دانش آموزان در تغذیه مدرسه است . دونات یک پیشنهاد خوشمزه برای خوراکی دانش آموزان در زنگ تفریح است که میتواند انرژی دانش آموزان را تامین کند . استفاده از روغن زیتون و یا روغن کانولا و روغن ذرت و کنجد چون بدون کلسترول هستند مناسب تر است چون این روغن ها وقتی وارد بدن میشود حتی میتوانند کلسترول را هم کاهش دهند . البته که همانطور که میدانیم حرارت زیاد از ارزش روغن های با ارزشی چون روغن زیتون و .. میکاهد پس مراقب درجه حرارتی که به روغن ها میدهیم باشیم و چه بهتر که حتما از روغن های گیاهی معتبر که مخصوص سرخ شدن هستند استفاده شود .میان وعده ها برای رشد مناسب کودکان حایز اهمیت هستند و بهتر است خوراکی ها و تنقلات فاقد ارزش غذایی را از خانه دور نگه داریم . با انتخاب میان وعده های تهیه شده در خانه و همچنین سالم یک الگوی خوب برای فرزندانمان باشیم . البته که تلاش به سمت مصرف غلات کامل و دانه ها و سبزی جات گزینه مناسب تری هستند . اما چه بهتر که برای خوردن یک شیرینی مانند دونات از دستپخت خود و بصورت سالم و خانگی برای عزیزانمان سلامت بیشتر را هدیه آوریم .امیدوارم از طرز تهیه دونات رضایت کامل داشته باشید و با تهیه آن شیرینی را به کانون گرم خانواده هدیه آورید .

البته تاریخچه خمیر سرخ شده به مدت ها قبل باز میگردد و از زمانهای دور خمیر سرخ شده شیرین طرفداران زیادی در بین انواع ملل و اقوام ها داشته است . دونات را میتوان این روزها در هر گوشه و کناری و در هر کشوری به شکل های مختلف و طعم های بی نظیر تجربه کرد در واقع شکل های مختلف از خمیر سرخ شده در نقاط مختلف جهان طبخ میشود و در واقع با استقبال زیادی هم روبروست .

هر چند دونات ها در گذشته به اندازه و شکل امروزی ترد و کرمی و شکیل نبوده اما مصرفی بالا و رایج در بین مردمان خود داشته است . داستانهای مختلفی از دونات وجود دارد و داستانها و گفته ها مختلف است اما گفته میشود پخت نوع امروزی و آمریکایی با حفره ای در وسط آن از قرن نوزده آغاز شده است . کامبوج , استرالیا , فرانسه , ایرلند , آلمان , آمریکا , کانادا و بسیاری از کشورها طرفداران دونات هستند . دونات ها تقریبا شبیه پنکیک ها هستند البته که با تفاوت هایی که در دستورهای تهیه آنها مشاهده میکنیم . به طور کل دونات ها نیز مانند پنکیک ها محبوبیت جهانی دارند.

با شما عزیزانم طرز تهیه چند نوع از انواع پر طرفدار دونات را به اشتراک میگذارم امیدوارم برای خود و عزیزانتان درست کرده و از دستپخت خود لذت ببرید. 

ابتدا طرز تهیه دونات روسی را با شما عزیزانم به اشتراک میگذارم : 

طرز تهیه دونات روسی 

یکی دیگر از انواع دونات ها دونات روسی است که اگر جز کسانی باشید که طرفدار دونات ها هستند بی شک طرز تهیه دونات روسی مورد پسند شما واقع میگردد .

مواد مورد نیاز :

آرد ۱ لیوان  ,

شکر ۲ قاشق غذاخوری ,

کره ۱ قاشق غذاخوری ,

تخم مرغ ۱ عدد , 

شیر ۱/۲ فنجان ,

بکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری  ,

پودر دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری . 

طرز تهیه دونات روسی خانگی : 

ابتدا شکر را بعلاوه تخم مرغ در ظرفی ریخته و با هم زن برقی به خوبی هم زده تا کاملا سفید و یک دست شوند . سپس کره را که به دمای محیط رسیده به مواد اضافه و با هم زن هم میزنیم تا یکدست مخلوط شود . شیر را هم در این جا اضافه میکنیم و مجددا هم زده تا یکدست و یکنواخت مواد مخلوط شوند .

آرد و دارچین و بکینگ پودر را دو بار در ظرفی دیگر الک کرده و سپس آرام آرام به مواد طی چند مرحله اضافه میکنیم و با لیسک هم زده و سپس با دست ورز میدهیم آرد را تا جایی که مواد به دست نچسبد و خمیر صاف و یکدستی حاصل شود اضافه میکنیم .

 سپس خمیر حاصل را در یک ظرف که با روغن مایع چرب شده است گذاشته و به مدت دو ساعت در محیط آشپزخانه اجازه استراحت میدهیم . 

سپس خمیر حاصل را بعد از استراحت روی میز کار آرد پاشی شده چندین مرتبه میکوبیم و سپس با وردنه باز میکنیم و با قالب دونات آنها را قالب میزنیم . قطر خمیر تقریبا ۲ سانت کافیست . سپس خمیرهای قالب زده را داخل روغن شناور سرخ میکنیم توجه داشته باشیم حرارت ملایم باشد تا دونات ها مغز پخت شوند . بعد از سرخ شدن روی توری گذاشته تا روغن اضافی خارج شود . و در انتهای با الک روی دونات ها را با پودر قند میپوشانیم .

نوش جانتان

طرز تهیه دونات
طرز تهیه دونات

یکی دیگر از انواع دونات ها دونات آمریکایی است با شما عزیزان طرز تهیه دونات آمریکایی را هم به اشتراک میگذارم .

طرز تهیه دونات آمریکایی : 

مواد لازم :

آرد ۴ لیوان ,

شکر ۱ لیوان ,

کره ۶۵ گرم ,

تخم مرغ ۲ عدد ,

شیر ولرم ۱ لیوان ,

مایه خمیر ۲ قاشق غذاخوری  ,

وانیل ۱/۳ قاشق چای خوری ,

نمک یک پنس , 

طرز تهیه:

ابتدا شکر و نمک و مایه خمیر و وانیل و آرد را سه بار از الک ریز عبور می,هیم سپس آنها را داخل ظرفی ریخته و تخم مرغ ها را اضافه کرده بعلاوه شیر گرم و با نوک انگشت شروع به هم زدن میکنیم . وقتی مواد باهم هم خوردن در اینجا آرد را که سه بار الک شده مرحله به مرحله و آرام آرام به مواد اضافه کرده تا جایی که خمیر نرم و لطیفی حاصل شود . مقدار آرد بسته به نوع آرد مقداری کم و زیاد میشود .

اگر خمیر حاصله مطلوب بود سپس کره آب شده و به دمای محیط رسیده را اضافه و ورز میدهیم سپس خمیر حاصل را داخل یک ظرف که با روغن مایع چرب شده است قرار داده و روی ظرف را با سلفون پوشانده و یک پارچه هم روی آن میکشیم و در دمای آشپزخانه به مدت دو ساعت اجازه استراحت میدهیم .

 بهتر است هر نیم ساعت خمیر را ورز دهیم تا هنگام سرخ شدن دونات ها ترک نخورند . بعد از سپری شدن مدت استراحت خمیر خمیر را روی میز آرد پاشی شده چند با  میکوبیم و سپس خنیر ها را با وردنه باز کرده و قالب دونات میزنیم و با فاصله روی کاغذ روغنی آنها را میچینیم یک نایلون روی خمیرها کشیده و اجازه میدهیم یک ربع دیگر استراحت کنند .

 بعد از این مدت داخل یک تابه گود و یا یک قابلمه روغن ریخته و با حرارت ملایم خمیر ها را سرخ میکنیم . دونات های آماده را روی توری و یا کاغذ روغنی گذاشته و اجازه میدهیم روغن اضافی خارج شود . سپس پودر قند و پودر هل را با هم مخلوط و با الک روی دونات ها می پاشیم . 

نوش جانتان

طرز تهیه دونات

یکی دیگر از انواع دونات ها که طرفداران خیلی زیادی هم دارد دونات کرمدار است . طرز تهیه این نوع دونات را هم با شما به اشتراک میگذارم امیدوارم که مورد رضایت شما واقع شود .

طرز تهیه دونات کرمدار خانگی :

مواد لازم : 

تخم مرغ ۲ عدد  , 

آرد ۴ لیوان , 

شکر ۱/۵ لیوان ,

شیر ۱ لیوان ,

خمیر مایه ۲ قاشق غذخوری ,

کره ۱/۴ لیوان ,

نمک یک پنس 

مواد لازم جهت کرم داخل دونات : 

پودر نشاسته ۱/۲ لیوان ,

  آب ۲ لیوان ,

وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری ,

شیر ۱ لیوان ,

گلاب ۱ قاشق غذاخوری .

طرز تهیه دونات کرمدار: 

ابتدا خمیر مایه را عمل می آوریم به این ترتیب که یک قاشق از شکر را بعلاوه نمک و پودر خمیر مایه با هم مخلوط کرده و در پوش ظرف را گذاشته ودر محیط آشپزخانه یک ربع اجازه میدهیم تا خمیر مایه عمل بیاید . 

در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را با شکر خوب هم زده سپس کره آب شده در دمای محیط را اضافه کرده و خوب هم میزنیم . شیر را هم اضافه و هم میزنیم . سپس خمیر مایه عمل آمده را به مواد اضافه کرده و آرد سه بار الک شده را به تدریج و مرحله به مرحله به مواد اضافه میکنیم . تا جایی که خمیر به دست نچسبد و خمیر نرمو یک دستی حاصل گردد.

خمیر را داخل یک ظرف که با روغن مایع چرب شده گذاشته و سپس روی خمیررا سلفونی کشیده و با یکپارچه روی ظرف را میپوشانیم و دو یک محیط گرم مانند آشپزخانه به خمیر اجازه میدهیم تا عمل بیاید و تقریبا دو برابر شود بعد از گذشت تقریبا دو ساعت خمیر را روی میز کارآرد پاشی شده چندین مرتبه میکوبیم تا پف خمیر گرفته شود, هر چه تعداد دفعات کوباندن بیشتر باشد خمیر در هنگام سرخ شدن لطیف تر و بدون ترک خواهد بود .

 سپس خمیر را به اندازه گردو در صورت دلخواه میتوان کنی بزرگتر هم گردی ها را انجام داد و خمیر ها را روی کاغذ روغنی یا سینی چرب شده با روغن مایع با فاصله میچینیم سپس با نایلون روی آنها را پوشانده و یک ربع دیگر برای استراحت دوم به خمیر ها فرصت میدهیم . بعد از سپری شدن این مدت روی خمیر ها را با دست یک فشار کوچک میدهیم تا کمی پهن شود و سپس در ظرفی گود,روغن شناور ریخته و خمیر ها را داخل روغن سرخ میکنیم . حرارت حتما ملایم باشد تا دونات ها مغز پخت شود بعد از سرخ شدن دونات ها را روی کاغذ روغن گیر و یا توری گذاشته تا روغن اضافی خارج شود . 

طرز تهیه کرم دونات

پودر نشاسته را با آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم مدام هم زده سپس شیر و وانیل و گلاب را هم اضافه میکنیم غلظت کرم باید به اندازه ماست شود . فقط حرارت باید ملایم باشد و مدام هم هم زده شود . سپس از کرم آماده شده داخل قیف ریخته و از زیر دونات ها سوراخ کرده و با قیف کرم را وارد دونات ها میکنیم . 

البته که می توان در صورت تمایل به استفاده از شکلات در این دنات مقداری از شکلات را به روش بنماری آب کرده و روی دونات ها به شکل دلخواه تزیین کنیم .

امیدوارم از طرز تهیه دونات ها رضایت کافی داشته و با درست کردن این دونات های خوشمزه شیرینی بخش لحظه های خود و عزیزانتان باشید .

طرز تهیه دونات
طرز تهیه دونات

مراحل پخت طرز تهیه دونات

1

ابتدا باید خمیر مایه را بعمل آوریم به این شکل که دو قاشق سرخالی خمیر مایه را داخل نصف لیوان آب ولرم ریخته به همراه یک قاشق چای خوری شکر و سرپوش ظرف را گذاشته و به مدت ده تا پانزده دقیقه اجازه استراحت داده تا بعمل آید .

2

در ظرفی تخم مرغ ها را ریخته به همراه شکر و وانیل با همزن برقی تقریبا به مدت ده دقیقه زده تا کاملا سفید و کرمی شکل شود .

3

سپس کره را هم اضافه کرده و هم میزنیم تا کره مخلوط تخم مرغ ها شود سپس خمیر مایه را اضافه کرده و با لیسک به آرامی هم زده شیر را گرم کرده و وقتی ولرم شد به حدی که دست گرمای مختصری از شیر را حس کند به مواد اضافه کرده و سپس آرد سه بار الک شده را به آرامی طی چند مرحله اضافه میکنیم . و با لیسک هم میزنیم .

4

باید مواد حالت خمیری پیدا کند شاید از چهار پیمانه آرد هم بیشتر استفاده شود تا حدی که مواد,حالت خمیری مانند پیدا کند آرد اضافه میشود .

5

خمیر حاصل را روی تخته آرد پاشی شده چندین مرتبه می کوبیم هر چه بیشتر خمیر کوبیده شود خمیر لطافت بیشتری پیدا خواهد,کرد,.

6

خمیر وقتی نرم و لطیف و یکدست شد سپس در یک کاسه با روغن مایه فقط چرب میکنیم و خمیر را داخل کاسه گذاشته و روی ظرف را سلفون کشیده و یک پارچه هم روی ظرف میکشیم و در دمای آشپزخانه که گرم است اجازه استراحت به مدت ۴۰ دقیقه میدهیم .

7

بعد از این مدت خمیر را روی تخته آرد پاشی شده مجدد چندین مرتبه می کوبیم تا پف خمیر گرفته شود و به این ترتیب خمیر دونات هنگام سرخ شدن ترک نخورد .

8

سپس خمیر را روی میز آرد پاشی شده با وردنه به قطر نیم سانت با قالب دونات قالب زده . سپس خمیرهای قالب زده را روی کاغذ های روغنی مخصوص دونات گذاشته و در ظرفی به فاصله از هم میچینیم . سپس ظرف روی ظرف را پارچه ای انداخته و حدود نیم ساعت اجازه استراحت به خمیرهای قالب زده میدهیم .

9

بعد از این مدت داخل یک ظرف گود روغن ریخته و با حرارت ملایم خمیرهای قالب زده را داخل روغن شناور ریخته و اجازه مغز پخت شده میدهیم وقتی دونات ها کامل سرخ شده آنها را روی کاغذهای روغن گیر و یا توری جهت خارج شدن روغن اضافی قرار میدهیم روی دونات ها را در صورت تمایل از شلات بن ماری شده روکش میکنیم و یا شکلات آب شده به روش بن ماری را داخل قیف یک بار نصرف ریخته سر قیف را بریده و روی دونات ها را به دلخواه طرح شکلاتی میزنیم .

10

لحظاتتان شکلاتی نوش جانتان

    نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

    avatar
      مشترک شدن  
    اطلاع از

    اشتراک خبرنامه

    جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید