جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه حمص
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه حمص

زمان:۳۰ دقیقه
تعداد:۴
کالری:کم
سطح هزینه:کم

سر آشپز:مهسا موسوی

(۱۰ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه حمص:

خب دوستان عزیزم من اومدم با یه دستور آشپزی خوشمزه و پرطرفدار که تو کامنتا خیلی درخواست داده بودید. امروز میخوام طرز تهیه حمص رو بهتون آموزش بدم که در اصل یک پیش غذای عربی هس که در بیشتر رستوران های عربی سرو میشه. حمص در کشورهایی مثل لبنان برای صبحانه هم سرو میشه. البته این غذا توسط اعراب اسرائیل به آمریکا هم راه خودخودش رو باز کرده و امروزه توی آمریکا هم جزو پیش غذاهای پرطرفداره. حمص توی ایران هم خیلی طرفدار داره چون با ذائقه ما ایرانی ها هم جور در میاد. به خاطر همین من هم امروز دستور طرز تهیه حمص رو براتون گذاشتم تا شما هم درست کنید و لذتش رو ببرید. این پیش غذا چون ارده و نخود داره مغذیه و میتونید به عنوان غذای اصلی هم سروش کنید. همچنین به عنوان یه پیش غذای بین المللی و شیک هم میتونید برای وقتایی که مهمون دارید حاضرش کنید.

طرز تهیه حمص بسیار ساده و راحته و اگر حتی اولین بار خواستید برای یه مهمونی هم درست کنید هیچ جای نگرانی نیست چون نیاز به هیچ قلق خاصی نداره. فقط بار اول مواد لازم رو به همین اندازه استفاده کنید و دفعه های بعدی بنا به ذائقه خودتون کم و زیادش کنید. من در این مطلب قصد دارم طرز تهیه چند مدل حمص رو به شما آموزش بدم. مدل اول که مینویسم همون حمص اصلی هس که در لبنان و رستوران های عربی سرو میشه و سه مدل دیگه هم یادتون میدم که پایش همین مدل اول هس و کمی دچار تغییرات شده.امیدوارم که این پیش غذای خوشمزه رو در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظرش لذت ببرید.

طرز تهیه حمص
طرز تهیه حمص

طرز تهیه حمص (دستور اصلی لبنانی)

مواد لازم:

نخود : ۲ پیمانه

ارده : ۵ قاشق غذاخوری

روغن زیتون : ۴ قاشق غذاخوری

سیر : ۳ حبه

لیمو ترش : ۲ عدد

پودر زیره : نصف قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه : خیلی کم

یخ : چند تکه کوچک

طرز تهیه حمص

۱- نخود رو از روز قبل خیس کنید و در این مدت هم چند بار آبش رو عوض کنید. اینکار باعث میشه تا هم نفخ نخود گرفته بشه و هم اینکه راحت تر پخته بشه. البته خیس خوردن یک روز حالت ایده آلش هس و اگر یادتون رفت میتونید از شب قبل هم خیس کنید. حتی اگر عجله هم داشتید میتونید کنسرو نخود آبگوشتی هم از سوپر مارکت بخرید . هر کنسرو نخود هم یک پیمانه هست.لینک خرید کنسرو نخود هم پایین صفحه گذاشتم که اگر خواستید برای تهیه اش راحت باشید.

۲- نخود ها رو بگذارید با مقداری آب بپزه. برای طرز تهیه حمص باید یکم از حالت عادی نخود ها بیشتر بپزه. هر چقدر نخود ها بیشتر بپزه ، حمص نرمتر و با کیفیت تری دارید.

۳- بعد از اینکه نخود ها پخت اون رو داخل آبکش بریزید . روشون آب سرد بگیرید و پوست نخود ها رو جدا کنید. اگر نخود ها خوب پخته شده باشند خیلی سریع و در عرض چند دقیقه پوستشون جدا میشه.

۴- آب نخود رو دور نریزید و یک لیوان از اون رو نگه دارید. حالا نخودی که پوست گرفتید رو به همراه یک لیوان آب نخود و سیر داخل غذا ساز یا میکسر بریزید. اگر غذا ساز ندارید میتونید از گوشت کوب برقی هم استفاده کنید.

البته امروزه به دلیل اینکه غذاساز ها خیلی طرفدار پیدا کردن تقریبا تو بیشتر خونه ها موجوده. اگر بخرید خیلی به دردتون میخوره و کلا یه وسیله خیلی کاربردی واسه آشپزخونس. قیمت ها و مدل هاش هم خیلی متنوع هس و شما میتونید انواع مدل ها رو با هم مقایسه کنید و بنا به احتیاجتون هر کدوم رو که خواستید بخرید.

۵- بعد از اینکه نخود کاملا له شد به ترتیب ارده ، روغن زیتون ، ادویه و یخ رو اضافه کنید و در هر کدوم از مواد رو که اضافه میکنید بذارید حدود یک دقیقه میکس بشن.

۶- در این مرحله حمص شما حاضره . حمص رو داخل بشقابی بکشید و روی اون رو تزیین کنید. تزیین حمص در رستوران های عربی به این صورته که روی حمص چند قاشق روغن زیتون میریزن و یک چنگال رو داخل پودر پاپریکا میکنن و بعد روی حمص رو خط میندازن.

نکته ۱ : آب نخود و ارده حتما باید خنک باشند تا ارده نبره.

نکته ۲ : یخ رو به این علت اضافه میکنیم که باعث چسبندگی حمص میشه و در طعم بهتر حمص هم تاثیرگذار هس.

نکته ۳ : اگر زیره در دسترس نداشتید میتونید اون رو حذف کنید.

نکته ۴ : بهتره بعد از اینکه حمص رو حاضر کردید بذارید چند ساعت داخل یخچال استراحت کنه.

نکته ۵ : میتونید چند تکه نان لواش رو به شکل دلخواهتون سرخ کنید و در کنار بشقاب بچینید.اما اصلش اینه که نان پیتا رو با کمی روغن زیتون سرخ کنید و در کنارش بذارید. البته شما میتونید با نان تردیلا یا چیپس هم میل کنید.

نکته ۶ : ارده آماده رو میتونید از سوپرمارکت ها خریداری کنید اما به صورت خانگی هم میتونید تهیه کنید به این صورت که یک لیوان کنجد رو داخل ظرفی بریزید و حدود ۵ دقیقه تف دهید تا رنگش کمی طلایی بشه. سپس کنجد ها را آسیاب کنید. عمل آسیاب کردن را چند بار انجام دهید تا حالت خمیری به دست بیاید. در مرحله آخر دو قاشق روغن مایع یا روغن کنجد اضافه کنید و حدود یک دقیقه آسیاب کنید. با دو لیوان کنجد حدود نصف لیوان ارده به دست میاد.

طرزتهیه حمص بادمجانی

مواد لازم برای طرز تهیه حمص و بادمجون تمام مواد بالا به اضافه دو تا بادمجون متوسط هس.

طرز تهیه حمص

۱دو عدد بادمجون رو کباب کنید. اگر فوت و فن بادمجون کبابی رو نمیدونید قبلا در طرز تهیه ترشی نازخاتون گفته شده که میتونید با کلیک روی اینجا برید تمام روش های تهیه بادمجان کبابی در منزل رو مطالعه کنید.البته بادمجون کبابی رو به صورت آماده هم در فروشگاه ها میفروشن من خودم یه بار از دیجیکالا نمیدونم چه مارکی بود گرفتم به نظرم کیفیتش خوب بود.حالا لینک خریدشو پایین صفحه گذاشتم میتونید خودتون امتحان کنید.

۲بعد از کباب شدن بادمجون ها رو بذارید داخل یه سینی تا سرد بشه. سرد که شد پوستش رو کامل بگیرید.

۳ - حالا بادمجان ها رو داخل میکسر یا غدا ساز بریزید. یا از گوشت کوب برقی یا هر وسیله ای که در منزل دارید و میتونید باهاش مواد رو له کنید استفاده کنید.

۴تمام مراحلی که برای طرز تهیه حمص رو نوشتم رو انجام بدید و بادمجان پوره شده رو هم بهش اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.

۵در این مرحله حمص بادمجانی شما حاضره

طرز تهیه حمص لبو

از اونجایی که ما ایرانی ها خیلی آداب دان هستیم ، یکی از شب هایی که ما برامون خیلی مهمه شب یلدا هس و دوس داریم غذاهایی هم که در شب یلدا آماده میکنیم یه جورایی خاص باشه. حمص لبو میتونه ایده خیلی خوبه باشه که شما این پیش غذا رو در شب یلدا برای خانوادتون و یا مهمون ها تهیه کنید. البته یه فینگر فود هم قبلا مخصوص شب یلدا بهتون آموزش دادم که راتای مرغ و لبو بود که اونم خیلی شیک و با کلاسه واسه مهمونی ها. خب بریم سراغ طرز تهیه حمص لبو...

مواد لازم برای طرز تهیه حمص لبو هم مشابه مورد اول یعنی طرز تهیه حمص ساده هس به علاوه ۲ عدد لبوی متوسط.

طرز تهیه حمص

۱لبو رو با مقدار کمی آب و چند حبه قند بذارید تا بپزه. قند برای این میندازن که هم رنگ لبو تغییر نکنه و هم زودتر بپزه.

۲لبوهای پخته شده رو داخل میکسر میریزیم و میذاریم تا کاملا به شکل پوره در بیاد.

۳نخود رو در میکسر میریزیم و بقیه مراحل هم دقیقا مثل بالاس. یعنی بعدش نخود پخته و ارده و روغن زیتون و ادویه و یخ رو میریزیم و همه رو باهم میکس میکنیم.

فیلم آموزشی طرز تهیه حمص

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید