جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه انواع مربا
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه انواع مربا

زمان:متفاوت
تعداد:متفاوت
کالری:متوسط
سطح هزینه:کم

سر آشپز:مهسا موسوی

(۲ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه انواع مربا:

طرز تهیه انواع مربا

دوستان عزیزم من اومدم با یه آموزش جامع و مفصل با عنوان طرز تهیه انواع مربا. میخواستم براتون دونه دونه آموزش مرباهای پرطرفداری که خواسته بودید رو بذارم. اما تصمیم گرفتم که یه مطلب جامع با عنوان طرز تهیه انواع مربا درست کنم که داخلش همه مرباهای خوشمزه و پرطرفدار رو براتون بذارم و از این به بعد هم هر مطلبی درباره مربا خواستم بنویسم بیام تو همین صفحه براتون بذارم تا دیگه هر وقت دستور هر مربایی رو خواستید دنبالش نگردید و به همین صفحه مراجعه کنید. پس اگر به طرز تهیه انواع مربا علاقه مند هستید این صفحه رو برای خودتون سیو کنید و هر چند وقتی سر بزنید و دستورهای جدیدی که از طرز تهیه انواع مربا به این صفحه اضافه کردم رو مطالعه کنید.

علاوه بر طرز تهیه انواع مربا یکی دو مورد شربت و کمپوت هم در بین مربا ها آموزش دادم که وقتی مربا درست میکنید بتونید شربتش هم تهیه کنید. در حال حاضر مرباهایی که در صفحه طرز تهیه انواع مربا براتون آوردم به ترتیب زیر هست:

1 – مربای آلبالو

2 - شربت آلبالو

3- کمپوت آلبالو

4- مربای گیلاس

5- مربای توت فرنگی

6- مربای زردآلو

7- مربای گل سرخ یا گل محمدی

8- مربای کدو تنبل

9- مربای به

10- مربای چغاله پسته

11- مربای پوست پسته

12- مربای پوست هندوانه

13- مربای تمشک جنگلی

14- مربای سیب

15- مربای انجیر

16- مربای توت سیاه

17- مربای بالنگ

18- مربای هویج

19- مربای زرشک

20- مربای کامکوات یا مربای پرتقال تزئینی

خب حالا که فهمیدید چه مرباهای خوشمزه و هیجان انگیزی رو در طرز تهیه انواع مربا براتون آوردم پس با من همراه باشید و بریم سراغ اینکه یکی یکی این مرباهای خوشمزه رو با هم یا بگیریم.

1 – مربای آلبالو

 آلبالو: 1 کیلو

 شکر : یک و نیم کیلو

 آبلیمو: 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه انواع مربا

برای تهیه ی مربا آلبالو، ابتدا دم و برگ آلبالوها را بگیرید و آن را بشویید و داخل آبکش قرار بدهید تا کمی آب آن خارج شود، سپس یک عدد نی پلاستیکی بردارید و از جای ساقه ی آلبالو به داخل آن فشار بدهید تا هسته از طرف دیگر خارج شود این روش راحت ترین روش برای بیرون آوردن هسته است و سرعت عمل شما را بالا می برد.
 
زمانی که هسته ها را جدا کردید. به صورت لایه ای آلبالو و شکر را داخل قابلمه ای ترجیحا لعابی بریزید و به مدت یک روز داخل یخچال قرار بدهید تا کمی آب بیاندازند.
 
بعد از گذشت این زمان قابلمه را روی شعله ی گاز قرار بدهید، شعله ی گاز را کمی بیشتر کنید زمانی که جوشید شعله را کم کنید تا به آرامی حدود نیم ساعت به آرامی بجوشد. در حین کار کف های روی آن را بردارید که مربا ظاهر زشتی پیدا نکند.
 اگر مربا بیشتر بجوبشد رنگ آن تیره و زشت می شود. در زمان پایانی آبلیمو را داخل آن بریزید و هم بزنید. آبلیمو باعث میشه مربا شکرک نزنه.
 
  مربای شما باید کمی غلیظ باشد، اگر رقیق بود آلبالوها را جدا کنید و شربت آن را کمی بجوشانید تا غلیظ تر شود و اگر آب آن زیاد بود می توانید از آن به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید و آن را از داخل مربای آلبالو جدا کنید. تا کم آب تر شود. برای تست غلظت مربا آلبالو باید مقداری از آب مربا را داخل بشقابی بریزید و اجازه بدهید سرد شود آن را به آرامی تکان بدهید اگر به راحتی حرکت کرد خیلی رقیق است و اگر به سختی تکان خورد غلظت آن کافی است.
اجازه بدهید مربا و شربت ها سرد شوند سپس آن ها را درون شیشه های تمیز و خشک بریزید و در آن ها را محکم ببندید و درجای خشک و خنک قرار بدهید.

برای مشاهده و خرید پرفروش ترین مرباهای موجود در دیجی کالا اینجا کلیک کنید.

2 - شربت آلبالو:

آلبالوی بدون هسته = ۱ کیلو
شکر= یک و نیم الی ۲ کیلو

برای مشاهده و خرید پرفروش ترین مرباهای موجود در دیجی کالا اینجا کلیک کنید.

طرز تهیه انواع مربا

آلبالو ها رو بشورید و هسته هاش رو در بیارید (از آلبالو های سالم و بدون کرم زدگی استفاده کنید) چند تا از آلبالو ها رو بخورید و طعم آلبالوها رو بچشید اگه طعم شیرین یا ملسی داشت از یک و نیم کیلو شکر استفاده کنید و اگه ترش مزه بود از دو کیلو شکر استفاده کنید
اگه ترازو ندارید به ازای هر یک کاسه ی کاملا پر آلبالوی بدون هسته یک و نیم یا دو کاسه ( بسته به ترشی و شیرینی آلبالو ها) سر صاف شکر استفاده کنید
داخل ظرف مناسبی یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزین تا موادمون تموم بشه روی مواد یک لیوان آب جوش بریزین و در قابلمه رو بذارین و توی یخچال به مدت دوازده الی بیست و چهار ساعت قرار بدین
طی این مدت آلبالو ها آب میندازن قابلمه رو روی حرارت متوسط قرار بدین حرارت نه باید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشه ( حرارت بالا باعث شکرک زدن شربت بعد از خنک شدن میشه و حرارت کم مدت زمان پخت رو طولانی میکنه و رنگ شربت تیره میشه)
آلبالو ها روی حرارت آب میندازن و کم کم از کناره شروع به جوشیدن میکنن و شکر ها آب میشن قسمت های کناری ظرف رو به سمت وسط حرکت بدین و جا به جا کنید تا همه شکر ها آب بشن بعد از آب شدن شکر ها شربت شروع به جوشیدن و کف کردن میکنه و بالا میاد( حتما از ظرفی استفاده کنید که گنجایش دو یا سه برابر شدن مواد رو داشته باشه و شربت سر نره)
کف روی شربت رو به صورت مداوم جمع کنید تا درنهایت شربت شفاف و خوش رنگی داشته باشین
در کل به قوام رسیدن شربت نباید بیشتر از سی دقیقه طول بکشه چون رنگ شربت تیره میشه
وقتی یک ربع الی بیست دقیقه از زمان پخت طی شد با یک کفگیر سوراخ دار آلبالو ها رو از شربت جدا کنید و کفگیر رو توی دست حرکت بدین تا شیره کاملا از آلبالو ها جدا بشه.
ده دقیقه باقی مانده از زمان پخت شربت به تنهایی میجوشه وقتی احساس کردین شربت به حالت فنری از قاشق برمیگرده قوامش رو چک کنید چند قطره از شربت رو بین دو انگشت تست کنید اگه حالت چسبندگی و کشسانی داشت یعنی به قوام رسیده
یا میتونید دو قاشق از شربت رو داخل نعلبکی بریزین و توی فریزر بذارین تا خنک بشه بعد از وسط شیره با انگشت بکشید اگه جای خالی دیرتر پر شد و شربت غلظت داشت و آروم حرکت میکرد و موقع حرکت چین میخورد یعنی شربت به قوام رسیده. حرارت رو خاموش کنید و بلافاصله شربت رو از صافی ریز (یا پارچه) رد کنید تا تفاله های آلبالو از شربت جدا بشه. بعد از خنک شدن شربت غلیظ تر میشه و رد کردنش از صافی سخت تر میشه پس تا گرمه اینکار رو انجام بدید.

اجازه بدین شربت خنک بشه و بعد داخل ظرف شیشه ای بریزید. این شربت رو داخل یخچال یا فریزر میتونید تا دو سال نگهداری کنید.

نکته 1 : اگر جدا کردن هسته های آلبالو براتون مشکله میتونید شربت آلبالو رو با هسته تهیه کنید تنها مشکلی که این روش داره اینه که موقع وزن کردن آلبالو وزن هسته ها اضافه میشه. به عنوان مثال یک کیلو آلبالو ممکنه 200 گرم هسته داشته باشه ، پس مقدار شکر رو از وزن آلبالو کمتر در نظر بگیرید.

نکته 2 : به هیچ وجه برای جدا کردن تفاله و هسته آلبالو با دست چنگ نزنید چون رنگ شربت کدر میشه.

نکته3 : مربا و شربت آلبالو چون ترشه شکرک نمیزنه به همین علت نیازی به آبلیمو و جوهر لیمو نداره. تنها در صورتی ممکنه شکرک بزنه که در حرارت بالا تهیه بشه یا مقدار شکر خیلی زیاد باشه.

نکته 4 : اگر شربت شما شکرک زد مقداری آب جوش بهش اضافه کنید و مجددا شربت رو بجوشانید تا شکرک حل بشه.

برای مشاهده طرز تهیه انواع شربت تابستانی اینجا کلیک کنید.

3- کمپوت آلبالو

آلبالو:  یک و نیم کیلو
شکر : 5 ملاقه سوپ خوری سر خالی
مقدار آب  : 3پیمانه
شکر : برای هر یک پیمانه آب یک و نیم ملاقه شکر
البته برای آلبالو این مقدار لازمه برای میوه های دیگه یه ملاقه س
یکی اینکه کم و زیادی شکر بستگی به ذائقه ی خودتون داره

طرز تهیه انواع مربا

اول دم آلبالو ها رو کنده و شسته و آبکش کرده تا خشک بشه و شیشه ها رو خوب پر کنید و شربت رو با آب سرد درست کنید تا شکرش خوب حل شد رو آلبالو ها تو شیشه بریزید تا لبه پر کنید و در فلزیشو محکم ببندید.

حالا تو قابلمه ی بزرگ که مناسب باشه شیشه ها رو بزارید و تا لبه پر کنید بهتره که آب از رو در شیشه ها هم بگذره و شعله رو روشن کنید تا این جوش بخوره .هر وقت جوش خورد خاموش کنید و همنجور رهاش کرده تا آبش خنک بشه و شیشه ها رو بیرون آورده و دوباره درش رو با کمک دستمال نم ، فشار بدین تا مطمئن شوید که هوا نمیخوره و با سر و زیر کردنش خواهی دید که درش محکم و آب ازش بیرون نمیریزه و یه ساعتی وارونه گذاشته و بعد در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.

4- مربای گیلاس

گیلاس تمیز بدون هسته : 600 گرم
شکر :400 گرم
آب : یک چهارم پیمانه
وانیل : یک چهارم قاشق چایخوری
آبلیموی تازه : 1 قاشق غذاخوری

برای مشاهده و خرید پرفروش ترین مرباهای موجود در دیجی کالا اینجا کلیک کنید.

طرز تهیه انواع مربا

شکر را روی گیلاس ریخته و 4-5 ساعت اجازه دهید تا شکر به خورد گیلاس رود. گیلاس مانند توت فرنگی یا آلبالو آب نمی‌اندازد. سپس روی حرارت گذاشته و یک چهارم پیمانه آب اضافه کنید اجازه دهید تا شکر ذوب شود و جوش آید کف روی آنرا بگیرید پس از تقریبا 20 تا 30 دقیقه مربا آماده است آبلیمو را اضافه کنید یکی دو جوش که زد وانیل بریزید و از روی حرارت بردارید.
برای انواع مرباها سعی کنید از آبلیموی تازه استفاده کنید تا مربا مزه آبلیمو نگیرد.
استفاده از وانیل اختیاری است ولی میوه هایی که خودشان طعم خاصی ندارند طعم دهنده خوبی است.

5- مربای توت فرنگی

توت فرنگی= ۱ کیلو
شکر= ۹۰۰ گرم

طرز تهیه انواع مربا

کلاهک توت فرنگی ها رو جدا کنید و اونها رو به خوبی با آب بشورید و داخل صافی قرار بدین تا آب توت فرنگی ها کاملا کشیده بشه.داخل قابلمه مناسبی یک لایه توت فرنگی بریزید و روی اون شکر بریزید و مجددا این کار رو ادامه بدین تا موادتون تموم بشه و توت فرنگی ها و شکر لا به لای هم قرار بگیرن حالا در ظرف رو بذارین و به مدت بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار بدین تا توت فرنگی ها آب بندازن و شکر ها کاملا خیس بشن اما اگه دیدین توت فرنگی های شما کم آب هستن یا اصلا آبی ننداختن نصف لیوان آب ولرم به مواد اضافه کنید.

حالا ظرف رو روی حرارت بالا ( حرارت زیاد باشه و اندازه شعله متناسب با سایز قابلمه باشه یعنی قابلمه بزرگ روی شعله کوچیک با بلعکس نباشه)قرار بدین توجه کنید که شعله نباید کم باشه چون در این صورت تا قوام اومدن شیره مربا، توت فرنگی ها له میشن (چون زمان زیادی میبره).

با قرار دادن ظرف روی حرارت بالا دانه های شکر داخل آب توت فرنگی حل میشه و توت فرنگی ها آب بیشتری هم میندازن و شکر شروع به حل شدن میکنه و کم کم هیچ شکری داخل شیره مربا دیده نمیشه و شیره شروع به جوشیدن و کف کردن میکنه و بعد از کف کردن کاملا بالا میاد به همین دلیل این مربا رو باید داخل قابلمه ای درست کنید که گنجایش کافی برای کف کردن و بالا آمدن مربا رو داشته باشه و مربا سرریز نشه.

کف روی مربا رو با ملاقه مخلوط کنید تا از سر رفتنش جلو گیری بشه(شما فقط به کف روی مربا دسترسی دارین و توت فرنگی ها پایین هستن و موقع مخلوط کردن آسیب نمیبینن) و اجازه بدین بجوشه موقع هم زدن کف روی مربا وقتی دیگه مربا سر نرفت، شیره مربا رو با ملاقه ای که دستتونه چک کنید وقتی دیدین شیره به حالت فنری برمیگرده و غلظتش مثل آب نیست یعنی به قوام رسیده میتونید مثل همیشه چند قطره از شیره مربا رو مابین دو انگشت امتحان کنید اگه حالت چسبندگی و کشسانی داشت یعنی به قوام رسیده و حرارت رو خاموش کنید.

با تهیه ی مربای توت فرنگی می تواند علاوه بر مربا، مقداری شربت هم برای روزهای گرم در اختیارتان قرار دهد؛ فقط حواستان به نکات تهیه مربا باشد تا پس از مدتی که سراغ مربایتان رفتید با کپک یا شکرک مواجه نشوید.

برای مطالعه طرز تهیه محلبی توت فرنگی اینجا کلیک کنید.

نکاتی برای تهیه ی مربا توت فرنگی:
1- برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.

2- مهمترین نکته در پخت مربا، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.

3- از توت فرنگی های سفت، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.

 4- توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید. تا هم زمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.

5- درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.

 6- حتما کف مربا را هنگام پخت بگیرید، تا مربای شما خوش رنگ شود. 

 7- می توانید از دارچین ،هل، وانیل و زعفران برای خوش عطر شدن مربا استفاده کنید. هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد می کند.

8-  اگر مربا را شیرین تر دوست دارید شکر و توت فرنگی را به یک اندازه استفاده کنید. 

9-  برای طرز تهیه مربای توت فرنگی مجلسی، می توانید از مغز گردو در آن استفاده کنید.

چه زمانی مربا شکرک می زند؟

1- اگر بیشتر از زمان گفته شده بجوشد هم تیره می شود و هم شکرک می زند.

 2- شکر آن بیشتر از اندازه باشد.

 3- کف روی آن را جدا نکنید.

 چه زمانی "مربای توت فرنگی" کپک می زند؟

 1- اگر توت فرنگی ها کاملا پخته نشده باشد سبب کپک زدن مربا می شود.

 2- اگر از قاشق استیل استفاده کنید سبب آب انداختن مربا می شود و بعد کپک می زند.

 3- مربا باید به اندازه ی کافی قوام آمده باشد و شکر آن کم نباشد تا کپک نزند.

 4- ظرف مربا کاملا خشک و تمیز باشد.

6- مربای زردآلو

زردآلو= یک کیلو

شکر=۹۰۰ گرم

طرز تهیه انواع مربا

فرقی نداره از چه زردآلویی استفاده میکنین از این زردآلوهای کوچیک یا بزرگ ها تنها تفاوتی که داره تو رنگشه زردآلوهای بزرگ کمرنگ ترن اما این کوچیکا خوش رنگن و به طبع باعث خوش رنگ شدن مرباتون میشن و اینکه سعی کنید از زردآلو های سفت استفاده کنید منظورم زردآلوی کال و سفت و ترش نیست، زردآلوی شیرین و سفت و رسیده.

زردآلو ها رو بشورین و هسته شو در بیارین من به صورت درسته مربا رو آماده کردم‌تا مجلسی تر باشه شما اگه میخواین خوردنش راحت تر باشه میتونید نصف یا چهار قاچ کنید.

داخل قابلمه یک لایه زرآلو و یک لایه شکر بریزید و بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار بدین تا آب بندازه بعد روی حرارت متوسط رو به بالا قرار بدین تا شکر ها حل بشه و شروع به جوشیدن و کف کردن بکنه مواظب باشید که سر نره و سعی کنین کف روی مربا رو جمع کنین‌تا مربا شفاف تر باشه و وقتی تست کردین و دیدین شیره قوام اومده کمی آبلیمو اضافه و حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدین خنک بشه و بعد داخل ظرف مورد نظر انتقال بدین و توی یخچال یا فریزر نگه داری کنید.

نکته 1 :اگه بعد از بیست و چهار ساعت دیدین زردآلو ها تون اصلا آب ننداختن یه استکان آب جوش روش بریزین و روی حرارت قرار بدین.سعی کنین بیشتر از یک کیلو نباشه مربا چون زمان بیشتری میبره و زردآلو ها وا میرن اگه مقدار بیشتری مربا میخواین دفعات بیشتری تهیه کنین.

نکته 2 :من وانیل و زعفران اضافه نمیکنم کلا طعم خود میوه رو دوست دارم ولی شما اگه دوست داشتید اضافه کنید.

نکته 3 :هسته های زردآلو رو هم پوست بگیرید و اواخر پخت یا بعدا بهش اضافه کنید ولی یادتون نره تست کنین اگه تلخ بود اضافه نکنین ولی معمولا شیرین هستن.

7- مربای گل سرخ یا گل محمدی

گل محمدی تازه و پاک شده تبریز (کاشان برای مربا مناسب نیست): نیم کیلو

شکر : دو کیلو گرم

آب : سه الی چهار پیمانه

گلاب : نصف پیمانه

جوهر لیمو : نصف قاشق مرباخوری( اگر دوست نداشتید یک قاشق سوپ خوری آب لیموی تازه بریزید.)

طرز تهیه انواع مربا

۱ -گلبرگهارو که پاک کردید بشورید و ابکش کنید و بعد با قیچی خرد کنین

۲ -مخلوط شکر و آب رو روی حرارت متوسط بگذارید تا بجوشه و حسابی غلیظ بشه

۳ -جوهر لیمو رو با یک قاشق اب مخلوط کنید و داخل شربت بریزید.

۴- بلافاصله گلبرگهارو اضافه کنید و با قاشق چوبی داخل شربت فشار بدید و ده تا پانزده دقیقه زمان بدید تا بجوشه و زیرشو خاموش کنید و گلابو بهش اضافه کنید.

۵ -برای اینکه گلبرگا رنگشو پس بده بلافاصله قابلمه رو داخل آب یخ بزاریدو شوک اب سرد بدید تا رنگ گلبرگها ثابت بمونه و بعد سرد شدن روش دم کنی بزارین و صبر کنید ۱۲ ساعت بمونه.‌بعد داخل شیشه بریزید و داخل یخچال بگذارید. نوش جونتون

نکته 1 :موقع خریدن گل محمدی چند تا از گل برگهاش را بجوید اگر تلخ بود نخرید چون مرباتون تلخ میشه .
نکته 2 :مربا رو توی ظرف لعابی یا تفلون درست کنید تا رنگ مربا تغییر نکنه .
نکته 3 :اگه کفی موقع جوشیدن رو مربا دیدین جمع کنید تا مرباتون شفاف بشه

8- مربای کدو تنبل

برای تهیه ی مربا ی کدو بعضی ها از آب و آهک استفاده میکنن که ترد بشه ،ولی این کار هم یه خورده وقت گیره و هم اینکه شاید برای خیلی ها در دسترس نباشه ،ولی بدون آب اهک هم مربا کدو خیلی ترد و خوشمزه ست

برای یک کیلو کدو تمیز نشده ما به نهصد گرم شکر معادل چهار و نیم پیمانه ،و نصف قاشق چایخوری جوهر لیمو یا دو قاشق غذاخوری آبلیمو احتیاج داریم ،همچنین پوست یک عدد سیب درشت ،پوست سیب هم طعم خوبی به مربا میده و همینکه پکتین داره و کمک می‌کنه رنگ کدو نارنجی بمونه ، ،میتونید از هر اسانسی که دوست دارید در این مربا استفاده کنید مثلاً وانیل ،یا هل کوبیده ، یا رنده ی پوست لیمو.

طرز تهیه انواع مربا

اول کدو رو پوستشو بگیرید و داخلشو کمی با قاشق بتراشید تا اون الیافی که به تخمه ها ی کدو چسبیده کامل خارج بشن.

بعد کدو رو به اشکال دلخواه برش بزنید وبا شکر لابلای هم میریزیم ودربش رو میذاریم چند ساعتی میذاریم در دمای محیط بمونن و بعد میذاریم یخچال تا یک شب بمونه و شکر اب بندازه ،البته اگر توی این فاصله چند باری هم همش بزنیم بهتره ، بعد دولیوان آب و پوست سیب و جوهر لیمو رو بهش اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم قرار می دیم و مرتب همش میزنی تا اگر شکری حل نشده مونده حل بشه وقتی که بجوش اومد اجازه میدیم پنج دقیقه بجوشه و بعد زیرشو خاموش میکنیم و به حال خودش میزاریم تا خنک بشه ،دوسه ساعتی زمان می بره تا خنک بشه ، وقتی خنک شد دوباره زیرشو با حرارت ملایم روشن کنید تا پنج دقیقه بجوشه و بعد خاموش میکنیم واجازه میدیم مربا خنک بشه.

سه تا چهار مرتبه این کارو انجام می‌دهیم تا زمانی که مربا غلیظ بشه و قوام بیاد این کار برای اینه که کدو ها پخته بشه و در عین حال تردیشو رو هم حفظ کنه ،در آخر که زیرشو خاموش کردیم درب ظرف رو میذاریم وقتی مربا کاملا خنک شد در ظرف مورد نظرتون میریزیم ،بهتره که تو یخچال نگهداری بشه.

اسانس رو میتونید در اواخر پخت اضافه کنید. اسانس وانیل طعم خوبی میده.

9- مربای به

شکر: 2 لیوان

آب : 2 لیوان
به : یه دونه بزرگ

جوهر لیمو : یک چهارم قاشق چایخوری

گلاب: کمی

طرز تهیه انواع مربا

ابتدا به رو پوست گرفته و به اندازه دلخواه خرد کنید. توی یه قابلمه که بهتره مسی یا لعابی باشه آب و شکر و جوهر لیمو رو بریزید و بزارید روی حرارت ملایم تا به جوش بیاد.به رو اضافه کرده و در قابلمه رو گذاشته و روی حرارت ملایم بزارید تا آروم جوش بزنه.اگه حرارت زیاد باشه رنگ به زیاد تغییر نمیکنه و خوب نمیپزه.

بعد از اینکه به حسابی نرم شد و رنگش عوض شد در قابلمه رو برداشته و بذارید تا قوام بیاد.( برای من این مراحل حدود دو ساعت طول کشید)

در آخر بهش مقداری گلاب اضافه کرده و بعد از چند دقیقه شعله رو خاموش کنید و بذارید خنک بشه .مواظب باشید که مربا بیش از حد آبش بخار نشه چون بعد از خنک شدن مربای به غلیظ و قوام دار میشه.

10- مربای چغاله پسته

چغاله پسته:  یک کیلوگرم

شکر : یک و نیم کیلوگرم

آب: ۴ پیمانه

وانیل یا دانه هل: ۵-۶ عدد

جوهر لیمو: یک چهارم قاشق چایخوری

گلوکز: ۲-۳ قاشق سوپخوری

طرز تهیه انواع مربا

ابتدا برای خرید چغاله پسته دقت کنین که مغزش بسته و سفت نشده باشه بعد از خرید،چغاله ها را کاملا شسته و برای اینکه چغاله ها سبز بمونن اول داخل دو لیتر آب ۲ قاشق سوپخوری نمک میریزیم و بمدت ۶ ساعت چغاله ها را درون این آب و نمک قرار میدهیم بعد از ۶ ساعت چغاله ها را در صافی ریخته و بعد در درون آب سرد ریخته و ۳ ساعت در آب سرد نگه میداریم بعد با سوزن دو طرف چغاله ها را سوراخ میکنیم تا حین پختن چغاله ها جمع نشوند.

بعد قابلمه ای رو پر از آب کرده و روی اجاق قرار میدهیم تا بجوشد بعد از جوشیدن آب چغاله ها را در توی این آب جوشیده ریخته و میگذاریم دوباره بجوش بیاد و یکی دو جوش بزند بعد آبش را خالی کرده و دوباره همین کار جوشاندن را سه چهار بار تکرار میکنیم تا هم تلخی اش را از دست بده هم بپزد.

بعد در قابلمه دیگه شکر و آب را ریخته و یک ربع میگذاریم بماند و در این مدت فقط سه چهار بار آرام هم میزنیم بعد روی حرارت میگذاریم تا شکر حل بشود و شروع به جوشیدن کند بعد پسته هایی که در صافی ریخته ایم در توی شربت ریخته و میگذاریم بجوش بیاید و با حرارت ملایم بجوشد تا شربت قوام بیاد و مربا شربت را به خودش جذب کند.

هل و یا وانیل هم در این موقع میریزیم بعد از اینکه مربا قوام آمد جوهر لیمو را در داخل یک قاشق مرباخوری آب سرد حل کرده و به مربا اضافه کنید و در این موقع گلوکز هم بریزین البته گلوکز دل بخواهی هست میتونین اصلا نریزین ولی مربا تون رو شفاف میکنه و به شربت قوام میدهد بعد حرارت را خاموش و یک شب روی قابلمه دم پخت بزارین و بزارین بمونه فرداش اگه دیدین شربت رقیق هست پسته ها را در صافی ریخته و فقط شربت را یکی دو جوش بزارین بجوشه تا قوام بیاد بعد با پسته ها مخلوط کرده و بعد از سرد شدن در شیشه مربا بریزین. میتونین وقتی کار مرباتون تموم شد پسته خام را بعد از اینکه یک چاک در مربا دادین توی مربا قرار بدین بعد بریزین در شیشه های مربا ، این مربا با مغر پسته خام بسیار دلچسب و مجلسی میشه و میتونین در مهمونی ها ازش استفاده کنین امیدوارم این مربا رو درست کنین و ازش لذت ببرین.

11- مربای پوست پسته

پوست پسته تازه:۲۵۰ گرم

شکر:۲۵۰گرم

گلوکز: 1 قاشق سوپ خوری

گلاب:یک پیمانه

آب:نصف پیمانه

هل سبز: 5 – 6 عدد

جوهر لیمو: یک هشتم قاشق چایخوری

زعفران یا رنگ قرمز خوراکی

طرز تهیه انواع مربا

پوست پسته ها رو شسته و ۱۲ ساعت داخل آب داغ خیس میکنیم.آبشو یکی دو دفعه میریزیم دور و مجدد آب داغ میریزیم.بعد از این مدت آبکش کرده و دوساعت فریز میکنیم. پوست پسته هارو میریزیم داخل قابلمه و آب میریزیم روی حرارت گذاشته اجازه میدیم بجوش بیادتقریبا ۲۰دقیقه زمان میدیم که بجوشه.آبکش کرده و سریع داخل ظرفی که آب و یخ داره میریزیم و یه ساعت میذاریم بمونه.مجددمرحله بالاروانجام میدیم تا تلخی پوست پسته گرفته بشه‌.شاید لازم باشه تا ۳دفعه اینکارانجام بشه (من دو دفعه جوشوندم و تلخ نبود).

آب و گلاب و شکر و هل سبز+جوهر لیمو رو میریزیم داخل قابلمه و میذاریم روی حرارت تا بجوشه و کمی قوام بیاد.(خیلی غلیظ نشه).از روی حرارت برداشته کنار میذاریم تا خنک بشه.

بعد پسته و گلوکز مایع رو اضافه کرده و مجدد روی حرارت میذاریم تا بجوشه و کاملا قوام بیاد.

در صورت تمایل در اخرین مرحله کمی رنگ قرمز خوراکی یا زعفران اضافه میکنیم که خوشرنگ بشه .در صورت تمایل کمی خلال پسته هم اواسط پخت مربا اضافه میکنیم.

12- مربای پوست هندوانه

پوست هندوانه : نیم کیلو

شکر: 750 گرم

آهک: 125 گرم ( دو یا سه قاشق غذاخوری)

آب لیموی ترش: یک قاشق غذاخوری

هل: به میزان لازم

طرز تهیه انواع مربا

برای درست کردن مربای پوست هندوانه ابتدا لایه نازکی از روی پوست هندوانه را بگیرید. پوست هندوانه را در قطعات کوچک برش دهید یا می توانید خیلی با سلیقه از قالب های دلخواه خود استفاده نمایید.

حالا در ظرفی جداگانه آهک را با مقدار کافی آب مخلوط نمایید. خوب هم بزنید و بگذارید تا آهک آن ته نشین شود. آب صاف رویی را جدا نموده یا محلول را از صافی عبور دهید و سپس پوست هندوانه را به مدت هفت تا هشت ساعت بگذارید درون آب آهک خیس بخورند (هر نیم ساعت هم بزنید ). سپس کاملا بشویید و ابکش نمایید و در زیر آب سرد به خوبی بشویید. حالا پوست هندوانه ها را در آب سرد به همراه چند تکه یخ به مدت هفت تا هشت ساعت دیگر قرار دهید و در این مدت چند بار آب را عوض نمایید، بعد از این مدت آبکش نمایید و دوباره با آب سرد به خوبی بشویید و سپس بگذارید آب آن خوب کشیده شود.

حالا در ظرفی دیگر شکر را با مقدار کافی آب (تقریبا دو لیوان) بر روی حرارت قرار دهید تا شکر حل گردد و کمی بجوشد ( پنج تا ده دقیقه) تا غلیظ گردد. سپس پوست هندوانه ها را به آن اضافه نمایید و بگذارید به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم بجوشد. سپس آب لیمو ترش تازه و هل را به آن اضافه نموده پس از پانزده تا بیست دقیقه دیگر از روی حرارت بردارید.

بگذارید مربا خنک گردد و سپس در ظرف شیشه ای در بسته، درون یخچال بگذارید تا برای سرو در وعده صبحانه آماده گردد. در طرز تهیه مربای پوست هندوانه می توانید در آخر از اسانس هندوانه نیز درون آن بریزید. یا اینکه از آب پوست هندوانه یا آب میوه هندوانه درون آن استفاده نمایید ( نیم ساعت آخر اضافه نمایید)

13- مربای تمشک جنگلی

تمشک : 1 کیلو

شکر : 1 کیلو

طرز تهیه انواع مربا

به ازای یک کیلو تمشک داخل چهارلیتر آب یک قاشق نمک بریزید و هم بزنید و تمشکها رو با یه سبدی که از ظرف آبتون کوچیکتر هست داخل آب قرار بدید و پنج تا شش دقیقه بزارید ودرش بیارید و به همین شکل آبکش کنید.اینکار باعث میشه تمشکها له نشن و تمیز هم بشن.

برای درست کردن مربای تمشک به ازای هر کیلو تمشک یک کیلو شکر نیاز هست. اول تمشکها رو بشویید و بعد داخل قابلمه ریخته و سرش شکر بریزید و چند ساعت بذارید داخل یخچال بمونه.اگه داخل یخچال نزارید هم روی گاز آب میندازه و هم یه مقدار زمان پخت میره بالا. بعد اینکه آب انداخت رو گاز گذاشته و با شعله متوسط بیست دقیقه بجوشونید و بعد بهش سه قاشق آب لیمو و یک قاشق گلاب اضافه کنید و بگذارید تا به غلظت مناسب برسه. غلظتش باید طوری باشه که آب نداشته باشه و در عین حال راحت از قاشق بریزه و روان باشه.چون اگه خیلی غلیظ بشه داخل یخچال سفت میشه . اگه میخواین ازش شربت هم تهیه کنید همراه شکر یک لیوان آب هم اضافه کنید و بعد از اضافه کردن آب لیمو شربتش رو بگیرید و بقیه رو غلیظ کنید.

14- مربای سیب

سیب گلاب ریز : یک کیلو گرم

شکر:  3 لیوان

آب: ۲ لیوان

جوهر لیمو یک چهارم قاشق چایخوری یا آبلیمو یه قاشق چایخوری

هل و زعفران و گلاب کمی

طرز تهیه انواع مربا

داخل یه کاسه آب جوشیده ی سرد شده میریزیم و نصف فنجان آبلیموی طبیعی داخل آب میریزیم و کنار دستمون میگذاریم. سیبها رو پوست میگیریم و از ته سیب چاقوی نازک رو فرو میکنیم داخل سیب و هسته هاش رو در میاریم، فقط طوری که دم سیب جدا نشه. سیب ها رو داخل آب تو کاسه می اندازم. برای این توی آب آبلیمو میریزیم که سیبها سیاه نشن.نیم ساعت تو آب باشند بعد۲ لیوان آب و شکر رو توی قابلمه ترجیحا لعابی میریزیم و روی شعله میگذاریم تا شکر حل بشه.

جوهر لیمو رو اضافه میکنیم.آب سیبها رو خالی میکنیم و سیبها رو داخل شیره می ریزیم و با شعله کم میگذاریم سیبها شهد رو به خودشون جذب کنن تا مربا قوام بیاد. در این حین کف روش رو هم تا حد امکان بگیرید.

برای اینکه بدونید شیره قوام اومده یا نه یک قاشق از شیره رو داخل یک نعلبکی بریزید و توی فریزر بگذارید تا چند دقیقه ای خنک بشه بعد خارج کنید و نعلبکی رو تکون بدید از شیره به سختی توی نعلبکی تکون بخوره شیره قوام اومده ولی اگه هنوز رقیق و شل باشه باید بیشتر بجوشه.

زعفران و هل و گلاب هم اضافه میکنیم میذاریم خوب قوام بیاد بعد خاموش تو دمای محیط بمونه سرد بشه بعد داخل ظرف در دار چیده بشه بره تو یخچال راستی میتونید سیب قرمز هم داشته باشید بعد از پخت سیبها رو در شربت آلبالو فرو ببرید.

نکته 1 :برای معطر کردن این مربا میتونید نصف لیوان گلاب یا چند تا دونه هل استفاده کنید.

نکته 2 :اضافه کردن یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده در اواخر پخت مربا باعث خوشرنگ و خوش طعم شدن مرباتون میشه.

15- مربای انجیر

آب :  ۲ لیوان

شکر: ۷۵۰ گرم

انجیر: ۱ کیلوگرم

گلاب: ۱ قاشق غذاخوری

آب لیمو ترش: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه انواع مربا

  انجیرها را تمیز می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا خشک شوندبعد در قابلمه ۲ لیوان آب می ریزیم و روی حرارت قرار میدهیم و شکر را کم کم به آن اضافه میکنیم و با قاشق هم می زنیم تا زود تر در آب حل شود و صبر می کنیم تا آب به طور کامل به جوش بیاید و بعد انجیرها را به آرامی به شربت اضافه می کنیم و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه می دهیم تا انجیرها نرم شوند و در شربت پخته شوند.سپس گلاب و آبلیمو را به شربت اضافه میکنیم و ۵ دقیقه بعد مربا را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا مربا در دمای محیط به طور کامل خنک شود.مربا انجیر آماده شده را داخل شیشه های مورد نظر می ریزیم.

نکته : برای مربا انجیر سبز بهتر از انجیر سیاه است و از انجیر های متوسط که نه خیلی سفت نه خیلی نرم است استفاده کنید.

16- مربای توت سیاه

شکر :1کیلو

توت سیاه:1 کیلو

آب لیموترش:1 قاشق چایخوری

طرز تهیه انواع مربا

توت سیاه رو بشویید و دم اونها رو با قیچی جدا کنید .شکر رو لابلای اونها بریزید درظرف رو ببندید بگذارید حداقل 12 ساعت توی یخچال بمونه تا آب بندازه .بعد از این مدت مخلوط شکر و توت سیاه رو توی قابلمه بریزید با حرارت متوسط تا بجوشه .مرتب کف روی مربا رو بگیرید.

 15 دقیقه که جوشید اگه دیدید زیادی رقیقِ توت سیاه ها رو به کمک کفگیر دربیارید بگذارید شربت کمی بجوشه تا غلیظ بشه معمولا برای قوام شربت 20 الی 25 دقیقه کافیه.  توت های سیاه رو درآوردیم که له نشن .به آب هم نیازی نیست خودِ توت سیاه ها آب میندازن .

البته اگه شربت میخواید داشته باشید نصف لیوان آب همون اول که روی اجاقِ اضافه کنید. به غلظت مورد نظر که رسید 1 قاشق چایخوری آبلیمو رو اضافه کنید دو دقیقه موند اجاق رو خاموش کنید ( آبلیمو برای اینه که احیاناً شکرک نزنه )

17- مربای بالنگ

بالنگ خرد شده: 1 کیلوگرم

شکر: 2 کیلوگرم

آب: 7 لیوان

آبلیموی تازه : 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه انواع مربا

ابتدا پوست روی بالنگ را خیلی نازک جدا کنید بطوری که مقداری از پوست روی لایه زیرین بماند.سپس چهار قاچ کنید مغز و ترشی وسط آنرا جدا کرده و مکعبی خرد کنید.در صورتی که بخواهید به شکل گل درآورید حلقه های نازک برش بزنید ترشی آنرا جدا کرده یک شکاف از یکطرف بدهید و از همان قسمت بصورت گل بپیچید و با خلال دندان فیکس کنید.

حالا آنها را درون ظرف بزرگی قرار داده و آب سرد روی آن بریزید بطوری که روی آنرا بپوشاند روزی دو بار آب آنرا عوض کنید.این کار را تا سه روز انجام داده و پس از آن دو بار آن را بجوشانید کمی از آنرا بچشید اگر تلخی آن از بین نرفته یکبار دیگر نیز بجوشانید.آنرا در صافی قرار داده تا آب اضافی آن خارج شود.  مدت جوشاندن زیاد نباشد چون در غیر اینصورت مربا نرم میشود.سپس آب و شکر را روی حرارت گذاشته تا شکر حل شود.

بالنگ را درون آن بریزید و اجازه دهید تا با شهد بجوشد.در ظرف را بسته نگهدارید و شعله را ملایم کنید تا حدود دو ساعت بجوشد و مربا قوام بیاید در اواخر پخت آبلیمو را بریزید پس از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید. برای اینکه عطر بالنگ حفظ شود پوست رویی آنرا کامل بر ندارید.این مربا عطر و طعم فوق العاده ای دارد پس نیازی به اضافه کردن گلاب، هل و وانیل نیست.

بالنگی که من مربا تهیه کردم سبز رنگ بود.در صورتیکه بالنگ زرد رنگ باشد رنگ مربا نیز زرد میشود.اگر در جدا کردن پوست رویی و جوشاندن آن دقت کنید مربایی سفت و خوشمزه خواهید داشت و نیازی به استفاده از آب آهک نیست.

18- مربای هویج

هویج ۵۰۰ گرم

شکر ۵۰۰ گرم

آب ۲ لیوان

گلاب ۲ قاشق غذا خوری

آبلیمو ۱ قاشق غذا خوری

خلال پسته در صورت تمایل کمی

هل کمی

طرز تهیه انواع مربا

هویج ها را پوست بگیرید و رنده کنید سپس درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا هویج ها کمی نرم شده و رنگ انها تغییر کند. شکر ، ابلیمو ، آب ، گلاب و دانه های هل را به هویج اضافه کنید و مخلوط نمائید سپس به مدت 2 ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم مربا بپزد و جا بیفتد ؛ مربای هویج را پس از اماده شدن از روی حرارت بردارید و خلال پسته را اضافه کنید سپس بگذارید خنک شود ، پس از سرد شدن مربا را درون شیشه بریزید و داخل یخچال قرار دهید.

برای مشاهده طرز تهیه کیک هویج اینجا کلیک کنید.

19- مربای زرشک

زرشک تازه پاک کرده:  ۳پیمانه

شکر : ۳پیمانه

آب : ۱پیمانه

وانیل یا هراسانسی که دوست دارین کمی

طرز تهیه انواع مربا

شکر و آب را روی حرارت قرار دهید.بگذارید تا شکر داخل آب حل بشه و ده دقیقه بجوشه.
زرشکها رو بشویید و بگذارید آب اضافه ش گرفته بشه.زرشکها رو داخل شیره بریزید.دم کنی بذارین و زیرشو کم کنین یک ربع بگذارید تا زرشکها آرام بجوشن و و شیره قوام بیاد.برای اینکه بفهمید مربا قوام آمده یک قاشق از مربا رو داخل پیاله ریخته و یکی دو دقیقه داخل فریزر قرار بدید.اگه شیره رقیق نباشد مربا آماده شده.

وانیل یا اسانس رو داخل مربا بریزید و روی در قابلمه رو دم کنی رو برندارین تا مربا خنک بشه.پیشنهاد میکنم این مربای خوشرنگ و ترش و شیرین رو درست کنین یکم به طعم مربای آلبالو شباهت داره ولی خوشرنگ تره.

20- مربای کامکوات یا مربای پرتقال تزئینی

پرتقال زینتی کامکوات: 1 کیلوگرم

 شکر : 1 کیلوگرم

آب : 3 لیوان

آبلیمو : 1 قاشق غذاخوری

چند دانه هل

طرز تهیه انواع مربا

کامکوات ها را بشویید و با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید.
داخل قابلمه را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، کامکوات ها را داخل آب در حال جوشیدن بریزید و 10 دقیقه بگذارید بجوشد سپس با آب سرد آبکشی کنید ( این کار را 3 بار انجام دهید ) ، کامکوات ها را پس از 3 بار شوک دادن داخل ظرفی پر از آب سرد بریزید و 4 ساعت کناری قرار دهید.

داخل قابلمه شکر و 3 لیوان اب و دانه های هل شکسته شده بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، هم بزنید تا شکر حل شود سپس آبلیمو وکامکوات ها را اضافه و حرارت را کم کنید و حدود 1 ساعت اجازه دهید مربا بجوشد و غلیظ شود.
پس از اماده شدن کامکوات ها را از روی حرارت بردارید و روی قابلمه را با  پارچه ای بپوشانید و به مدت 24 ساعت کناری قرار دهید سپس داخل ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید تا خنک و اماده سرو شود.

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید