جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه انواع شربت تابستانی

زمان:0
تعداد:4
کالری:انتخاب میزان کالری
سطح هزینه:انتخاب سطح قیمت

سر آشپز:Bahar

(۴ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه انواع شربت تابستانی:

در فصل تابستان، بخصوص زمانی که بعد از یک کار طولانی خارج از منزل وارد خانه میشویم هیچ چیز جای یک شربت خنک و خوشمزه را برای ما نمیگیرد و چه خوب هست که بجای خریدن شربت های موجود در بازار خودمان شربت خانگی مطمئن و خوشمزه و خوش رنگ درست کرده و هم اینکه میتوانیم از این شربت ها داخل بطری ریخته و هنگامی که خود و یا عزیزانمان خارج از منزل هستند با نوشیدن این شربت ها از عطش خود کاسته و تازگی و خنکی را برای خود و عزیزانمان به ارمغان بیاوریم .

طالبی، خربزه و هندوانه جلوی گرمازدگی و عطش را می‌گیرند و آلبالو، هلو و آناناس نیز از میوه‌هایی هستند که هم به شکل طبیعی و هم به شکل عصاره و رقیق‌شده  و یخ زده می‌توانند در روزهای گرم تابستان مفید باشند.

در این مطلب با شما عزیزان طرز تهیه انواع شربت تابستانی را به اشتراک می‌گذارم . امیدوارم مورد رضایت و استفاده شما واقع گردد .

1/ شربت خاکشیر

2/ شربت آبلیمو

3/ شربت تخم شربتی

4/ شربت بیدمشک

5/ شربت سکنجبین

6/ شربت آبغوره

7/ شربت آلبالو

8 / شربت زردآلو

9/ یخ در بهشت طالبی

10/ یخ در بهشت هندوانه

11/ میوه یخی

در صورت تمایل به خرید انواع شربت های تابستانی میتوانید از سایت معتبر دیجی کالا که ضمانت مرجوعی کالا را نیز دارد دیدن فرمایید .

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
طرز تهیه انواع شربت تابستانی

اولین مطلب در طرز تهیه انواع شربت تابستانی ،شربت خاکشیر است که یکی از شربت های توصیه شده در فصل تابستان و جز شربت های سنتی و توصیه شده و سنتی بسیار پرطرفدار و مفید می باشد .

طرز تهیه شربت خاکشیر

مواد لازم :

آب  :  2 لیوان

یخ: شش مکعب

گلاب : 4 قاشق غذا خوری

خاکشیر: 4  قاشق غذاخوری

شکر : 6 قاشق غذا خوری  در صورت استفاده از عسل چهار قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

قبل از هر چیز باید روش شستن خاکشیر را بدانیم

طرز شستن خاکشیر :

ابتدا  خاکشیر را داخل یک کاسه  ریخته و کمی به آن آب اضافه کرده  و توسط یک قاشق یا چنگال آن را هم می زنیم تا کاملا خیس شوند.

بعداز اینکه خاکشیر ها کاملا" ها ته نشین شدند  یکسری چوب های نازک مانند روی سطح اب نمایان میشوند انها را به ارامی از  روی سطح آب جدا میکنیم 

سپس  خاکشیر را از کاسه ای که درون ان است به کاسه دیگر ریخته مشاهده میکنیم که کف کاسه اول پر از سنگ ریزه های ریز و شن  مانده است این کار را چند بار تکرار کرده تا جایی که تمام سنگریزه های موجود در خاکشیر خارج شود .

طرز تهیه شربت خاکشیر

ابتدا شکر و آب را داخل ظرفی روی حرارت ملایم قرار داده تا کاملا شکر در آب حل شود. و به اصلاح  به مرحله قوام آمدن شکر در آب برسد .

سپس شکر قوام آمده مقداری گلاب اضافه کرده و اجازه میدهیم چند ثانیه دیگر روی حرارت بماند سپس حرارت را خاموش وظرف  را کنار گذاشته  تا خنک شود.

بعد از خنک شدن آب و شکر آن را داخل لیوان های مورد نظر ریخته و سپس خاکشیر و آبلیمو و یخ را به لیوان اضافه کرده مقدار گفته شده برای دو لیوان شربت خاکشیر است . اما بنا بر ذائقه شما میتوانید مقدار شکر را کم و زیاد فرمایید امیدوارم در روزهای گرم تابستان این شربت خنک کننده جسمتان باشد و از میل نمودن آن لذت ببرید البته این شربت به دلیل فواید درمانی نه تنها در روزهای گرم تابستان بلکه در تمام فصول هم میتواند مفید فایده باشد . نوش جانتان

فواید خاکشیر :

کمی از فواید خاکشیر طبق آنچه در کتب و مطالب علمی مختلف گفته شده است برایتان در این مطلب به اشتراک میگذارم تا شما هم از فواید این گیاه ارزشمند بهره مند شوید

از خواص خاکشیر می‌توان به لاغر شدن افراد چاق، افزایش قوای جنسی برای برطرف کردن ناباروری، رفع آکنه و لکه صورت، برای مو خواص ضد التهابی و ضد باکتری آن اشاره نمود .

خاکشیر می تواند پوست صورت را روشن کند و لک های پوستی را درمان نماید.

همچنین بدلیل ملین بودن خاکشیر برای درمان یبوست نیز استفاده میشود که بهتر است در این صورت از آب گرم و خاکشیر برای درمن یبوست استفاده شود در واقع بجای اینکه شربت را بصورت خنک میل نمایید برای اثر بخشی بیشتر با آب گرم باید میل شود .

همچنین  برای افرادی که سنگ کلیه دارند و یا کلیه مستعد سنگ سازی دارند خوردن خاکشیر توصیه شده است . البته که به دلیل وجود شنهای ریز در خاکشیر باید کاملا خاکشیر را شسته و عاری از هرگونه سنگ ریزه و شن گردد پس بهتر است به مدت دوازده ساعت در آب خیسانده شود . البته که همانطور که میدانیم در درمان بیماریها با روشهای گیاهی حتما باید دستور پزشک خود را هم در نظر بگیریم .

طرز تهیه انواع شربت تابستانی

شربت آبلیمو

شربت آبلیمو که در مطلب طرز تهیه انواع شربت تابستانی آورده ایم از شربت‌هایی است که از قدیم برای رفع عطش مورد استفاده قرار میگرفته و اکثرا" طرز تهیه آن را میدانند ولی برای اینکه مروری به این شربت پر خاصیت شود در اینجا باهم آن را مرور میکنیم  . علاوه بر اینکه این شربت خوشمزه برای رفع عطش و گرمازدگی استفاده میشود اگر از آبلیموی تازه هم در این شربت استفاده شود خواص ویتامینی فوق العاده ای برای ما خواهد داشت چرا که لیمو حاوی ویتامین سی ، کلسیم، فولات، ویتامین b5، b3، b1 و b2، آهن، منیزیم، فسفر،پتاسیم ، روی و همچنین شکر، کربوهیدرات، فیبر غذایی، چربی و پروتئین است به همین دلیل لیمو به عنوان یک میوه معجزه آسا محسوب می شود .

همچنین لیمو به احیا کردن تعادل بدن در تقویتش کمک می کند .  آب لیمو به بدن شما کمک می کند سموم و مواد زائد را از بین ببرید. لیمو طبیعت ضد باکتری دارد، خواص اسیدی آن اجازه نمی دهد باکتری ها و ویروس ها برای مدت طولانی زنده نگه دارد. همچنین گفته شده است که برای داشن یک کبد سالم، لیمو را در رژیم غذایی خود به هر شکلش داشته باشید. و نیز اسید سیتریک موجود در لیمو باعث افزایش تولید صفرا در کبد می شود که به سم زدایی ازسموم بدن  کمک می کند .

طرز تهیه شربت آبلیمو

مواد لازم :

لیموی تازه : یک عدد

آب : دو لیوان

شکر یا عسل : چهار قاشق غذا خوری

گلاب : دو قاشق غذا خوری

طرز تهیه :

ابتدا آب و شکر را روی حرارت ملایم گذاشته تا بخوبی غلیظ شود سپس شربت غلیظ شده را بعد از سرد شدن داخل دو لیوان ریخته و روی آن را یخ و آبلیموی تازه میریزیم برای خوش عطر شدن شربت آبلیمو میتوانیم به آن گلاب هم اضافه کنیم و از خواص بی شمار گلاب از جمله آرام بخشی آن نیز بهره مند گردیم . اگر از یخ های نیمه بسته شده در این شربت بجای آب استفاده شود لذت نوشیدن این شربت را دو چندان خواهد کرد نوش جانتان و گوارای وجود .

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
شربت تخم شربتی

شربت خوشمزه و بسیار پرفایده بعدی در مطلب طرز تهیه انواع شربت تابستانی شربت تخم شربتی میباشد. این دانه‌ها درشت‌تر از خاکشیر و سیاه رنگ هستند. نام های دیگر گیاه تخم شربتی :بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض می باشد.

تخم شربتی  نیز مانند خاکشیر علاوه بر اینکه یک نوشیدنی لذت بخش و فوق العاده خوشمزه است  ، دارویی گیاهی است که در درمان بسیاری از بیماری های مفید می باشد .

تخم شربتی برای درمان بیماری های تنفسی مفید است. مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم ، سرفه ، سرماخوردگی ، آنفلوانزا و برونشیت موثر است. همچنین تخم شربتی برای درمان ناراحتی های گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد روده ها استفاده می شود همچنین این دانه خموشمزه برای تقویت اعصاب نیز کاربرد دارد و موجب آرامش میشود همچنین باعث از بین رفتن بوی بد دهان و خوش بوتر شدن بوی دهان نیز می شود.

تخم شربتی همچنین دارای کلسیم ، پتاسیم ، آهن ، ویتامین سی  ، امگا سه ،نیز می باشد پس از خواص این دانه ارزشمند و پرخاصیت بی نصیب نمانیم . ضمن اینکه اگر دارای بیماری های خاصی نیز هستیم طبق معمول استفاده از هر گیاه و دارویی با پزشک خود در رابطه با مصرف آن مشورت میگیریم .

طرز تهیه شربت تخم شربتی

مواد لازم :

عسل یا شکر دو قاش غذا خوری

تخم شربتی : یک قاشق غذا خوری سرخالی

آب یک لیوان

زعفران دم کرده : یمپک قاشق چای خوری

آبلیمو : یک قاشق چای خوری

طرز تهیه :

ابتدا طبق روال درست کردن شربت های اینچنینی آب و شکر را روی حرارت ملایم قوام می آوریم سپس بعد از سرد شدن آن را داخل لیوان پر از یخ ریخته و آبلیمو و زعفران را هم به لیوان اضافه میکنیم .

تخم شربتی را هم باید از نیم ساعت قبل با آب گرم بخیسانیم تخم ها در آب گرم چندین برابر شده و ژله ای و پرحجم میشوند . سپس تخم های شربتی آماده شده را هم به لیوان شربت اضافه کرده و نوش جان می نمایید . گوارای وجود

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
شربت بیدمشک

شربت هیجان انگیز دیگر که در مطلب طرز تهیه انواع شربت تابستانی با هم میخوانیم شربت بیدمشک است. شربت بیدمشک جز شربت های فوق العاده خوشمزه و خوش عطر و خوش طعم می باشد بیدمشک گیاهی است ملین و تقویت کننده قلب ،اعصاب و محرک قوای جنسی. این گیاه داروئی دستگاه گوارش را تقویت کرده و اشتها را افزایش می دهد.

عرق بیدمشک خواص زیادی در درمان و بهبود بسیاری از بیماری ها دارد ، نظیر تقویت‌کننده، آرام‌بخش، ضد گرمازدگی و مقوی قلب است .

طرز تهیه شربت بیدمشک

عرق بیدمشک : دو قاشق غذا خوری

گلاب : یک قاشق غذا خوری

آب : یک لیوان

شکر یا عسل : دو قاشق غذا خوری  

طرز تهیه :

ابتدا طبق روال درست کردن شربت های اینچنینی آب و شکر را روی حرارت ملایم قوام می آوریم سپس بعد از سرد شدن یخ و عرق بیدمشک و گلاب را اضافه کرده و نوش جان نمایید و از فواید بی نظیر این شربت خوش عطر بهره مند گردید .

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
شربت سکنجبین :

شربت سکنجبین از جمله شربت های فوق العاده خوشمزه است که علاوه بر اینکه این شربت خوشمزه با یخ به صورت شربت هم میل میشود، این شربت به همراه کاهو نیز میل می شود که فوق العاده خوشمزه است که ما در طرز تهیه انواع شربت تابستانی برای شما آورده ایم.

مواد لازم :

نعناع : یک کیلو

سرکه سفید : نصف فنجان

شکر : یک کیلو

آب : 6 لیوان

گلاب : یک سوم فنجان

طرز تهیه :

ابتدا نعناع ها را با ساقه شسته و دسته بندی میکنیم و در ظرفی شکر و آب را با حرارت ملایم اجازه میدهیم به جوش بیاید سپس دسته های نعناع را داخل شهد میگذاریم تا عطر نعناع با جوشیدن کاملا وارد شربت شود و بعد از اینکه شربت قوام آمد سرکه و گلاب را اضافه کرده و دسته های نعناع را که تمام عصاره آن وارد شربت شده از داخل ظرف خارج میکنیم شربت را بعد از خنک شدن داخل ظرف شیشه ای در یخچال میتوانیم نگهداری کنیم و در در روزهای گرم تابستان مقداری از این شربت را با آب و یخ نوش جان فرمایید

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
شربت آبغوره

شاید کمتر شده باشد که در هنگام تشنگی و برای رفع عطش از شربت آبغوره استفاده کنید برای درست کردن شربت آبغوره احتیاج به سبزی معطر درار داریم مقداری از درار را به آبغوره و آب و یخ اضافه کرده و نوش جان نمایید

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
طرز تهیه شربت آلبالو

شربت آلبالو یکی دیگر از شربت های دلچسب تابستانی هست که در مطلب طرز تهیه انواع شربت تابستانی قصد داریم به شما آموزش دهیم.

آلبالو : یک کیلو

شکر : دو کیلو

آب : یک لیوان

طرز تهیه :

ابتدا باید آلبالو ها را شسته بهتر است هسته هاي آلبالو را هم جدا كنيد براي جدا كردن هسته ها هم ميتوانيد از دستگاه هسته گير آلبالو استفاده كنيد و یا با چاقو  هسته ها را درآوریم و هم اینکه آلبالو ها  را با هسته گذاشته و در انتها از صافی رد کنیم

آلبالو ها را داخل ظرفی ریخته و لابه لای آلبالوها شکر میریزیم و در يخچال به مدت بیست و چهار ساعت نگهداري كنيد، بهتر است از ظرف يا قابلمه لعابي استفاده كنيد.

سپس در قابلمه ای آلبالو ها ر ا که حالا آب انداخته به همراه یک لیوان آب روی حرارت ملایم گذاشته و اجازه میدهیم تا بجوش بیاید  .

باید دقت کرد که شعله را خيلي كم نکنیم چرا که رنگ شربت تيره ميشود، و نیز  شعله را خيلي زياد نكنیم چون به سرعت ميسوزد و قهوه اي رنگ ميشود.

بايد دقت شود و حواسمان کاملا " به شربت باشد و هم بزنيد تا شكر در شربت كاملا حل شود. و بعد از اینکه شربت به مرحله قوام رسید زیر حرار را خاموش کرده و شربت را از يك صافي عبور داده  و بعد از سرد شدن داخل یک شیشه در یخچال نگهداری میکنیم .

کپک زدن شربت :

این حالت در صورتی در شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدیم آن را دوباره جوشانده  تا قوام بیاید. همچنین  اگر شربت با حرارت تند جوشیدهشده باشد  و آب آن سریع تبخیر شده باشد نیز موجب کپک دار شدن شربت میگردد .

برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
شربت زردآلو :

مواد لازم :

زردآلو : یک کیلو

شکر : یک کیلو

طرز تهیه :

ابتدا هسته رزد آلو ها را جدا کرده زرد آلو ها باید شیرین و رسیده باشند و سپس لایه لایه زرد آلو و شکر را در ظرف ریخته و در یخچال به مدت بیست و چهار ساعت اجازه استراحت میدهیم  بعد از اینکه  مدت استراحت زردآلوها سپری شد آنها را در قابلمه لعابی ریخته و روی حرارت میگذاریم شعله باید ملایم باشد و بعد از غلظت گرفت و سرد شدن از صافی عبور داده و  داخل ظرف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم . این شربت دلچسب که در طرز تهیه انواع شربت تابستانی برایتان آورده ایم عطر فوق العاده دلپذیری دارد امیدوارم با تهیه آن از نوشیدن این شربت گوارا لذت ببرید .

لازم به توضیح است که مواردی که در قسمت قبل در خصوص کپک زدن شربت آلبالو ذکر شد به طور کلی در آماده سازی شربت ها باید به آن دقت داشته باشیم مجددا" در زیر نکاتی که در خصوص کپک زدن شربت و یا مربا باید به آن توجه شود را ذکر میکنم :

کپک زدن شربت :

این حالت در صورتی در شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدیم آن را دوباره جوشانده  تا قوام بیاید. همچنین  اگر شربت با حرارت تند جوشیدهشده باشد  و آب آن سریع تبخیر شده باشد نیز موجب کپک دار شدن شربت میگردد .

برای شفاف شدن شربت ها و جرم گیری آن ها می توان از یک عدد سفیده تخم مرغ استفاده کرد به طوری که وقتی شربت در حال جوش است سفیده را اضافه ولی مخلوط نمی کنیم. سفیده جرم شکر را می گیرد و تیره می شود در نتیجه شربت شفاف می شود. سپس سفیده را از شربت بیرون می آوریم.

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
یخ در بهشت طالبی:

در کنار مطالب طرز تهیه انواع شربت تابستانی که همه خوشمزه و هیجان انگیز هستند جای یخ در بهشت طالبی خالیست.

گرانیتا، شاید همان یخ در بهشت خودمان باشد که ترکیبی است از نوشیدنی و شربت که به شکل پوره یخ درآمده و می‌توان با قاشق هم آن را خورد.

برای یخ‌ در بهشت طالبی ، یک برش چاق و پهن از طالبی شیرین لازم داریم همراه با ۱۴۰ گرم پودر شکر (در نسخه اصلی شکر ساکارز ذکر شده که مخصوص آشپزی است) و چند قطره گلاب.

مواد لازم :

طالبی : 500 گرم 

شکر :200 گرم 

گلاب : دو قاشق غذا خوری

آب : یک لیوان

ابتدا طالبی را در مخلوط کن می‌ریزیم و شکر و گلاب را هم اضافه می‌کنیم

سپس یک لیوان آب اضافه کرده و  دوباره دستگاه را روشن می‌کنیم.در یک ظرف پلاستیکی مواد را ریخته و حدود سه ساعت در فریزر می‌گذاریم.

بعد از این مدت  طالی حالت نیم بند شده است یخ ها را با چنگال شکسته و مجددا" در فریزر میگزاریم دو بار این کار را هر بار به مدت دو تا سه ساعت بعد بسته به دمای فریزرتان انجام میدهیم  وقتی حالت یخ در بهشت را گرفت در لیوان ریخته و با قاشق آن را سرو می‌کنیم.

این یخ در بهشت فوق العاده خوش عطر و خوش طعم است و در روزهای داغ تابستان لذتی دوچندان دارد . نوش جانتان

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
میوه یخی

میوه‌های تابستانی مانند توت‌فرنگی، شاه‌توت یا توت‌سفید زرد لو ، آلبالو ، گیلاس  و یا حتی برشهای مکعبی از طالب و خربزه را داخل قال های پلاستیکی یک نفره ریخته و روی آنها را شربت ریخته و داخل فریزر اجازه یخ زدن میدهیم .برای حفظ طعم آنها میتوانیم از هر نوع میوه شربت خود آن میوه را روی قالب بریزیم و اگر شربت آن میوه در دسترس نبود از ترکیب آب و شکر استفاده میکنیم . شربت آبلیمو یا لیموناد ، شربت سکنجبین یا اسموتی ساده هم گزینه های خوبی برای این میوه های یخی هستند .

سپس بعد از یخ زدن آنها را داخل لیوان آب ریخته و یک شربت فوق العاده خوشمزه همراه با میوه یخ زده نوش جان خواهید کرد .

با چوب بستنی هم می‌توان این کار را کرد و به عنوان بستنی یخی با یخمک همین میوه‌های یخی را مزه کرد.

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
یخ در بهشت هندوانه :

طرز تهیه :

ابتدا هندوانه‌ها را به شکل مکعب خرد کرده و داخل کیسه‌های پلاستیکی زیپ‌دار قرار میدهیم . سپس کیسه ‌ها را داخل فریزر قرار داده  تا هندوانه‌ها کاملا یخ بزند.

تقریبا شش ساعت زمان یخ زدن هندوانه هاست که بسته به درجه فریزر هر فرد مقداری متفاوت است .

سپس هندوانه های یخ زده را به همراه مقداری آب هندوانه داخل مخلوط کن ریخته و با سرعت کم مخلوط کن هندوانه ها را هم میزنیم یخ در بهشت ما آماده سرو است میتوانیم بجای استفاده از آب هندوانه از شربت هم استفاده کرد اما این یخ در بهشت به صورت کاملا طبیعی از خود هندوانه علاوه بر اینکه لذت بخش تر است از خواص میوه طبیعی بدون استفاده از شکر هم بهره مند میگردید .

این هم یک روش دیگر از تهیه یخ در بهشت بود در تهیه یخ در بهشت طالبی نوع دیگری از تهیه یخ در بهشت را با شما عزیزانم  در طرز تهیه انواع شربت تابستانی به اشتراک گذاشته بودم .

امیدوارم از طرز تهیه انواع شربت تابستانی نهایت استفاده را ببرید. در کنار این مطلب میتوانید از دسرهای خوشمزه تابستانی این سایت نظیر محلبی توت فرنگی ، ژله هندوانه یا طرز تهیه میوه خشک که در تابستان بسیار پرطرفدار است دیدن نمایید.

طرز تهیه انواع شربت تابستانی
مطالب مرتبط طرز تهیه انواع شربت تابستانی

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید