جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه آش دندونی
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه آش دندونی

زمان:۲ ساعت
تعداد:۱۰ نفر
کالری:متوسط
سطح هزینه:متوسط

سر آشپز:Bahar

(۵ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه آش دندونی:

فلسفه پخت آش دندونی یا دندونک مربوط به روزهای سختی است که کودک دندان در می آورد و به جهت اینکه دندان کودک راحت تر دربیاید این آش لذیذو خوش مزه را طبخ میکنند . معمولا از ۶ ماهگی تا ۱ سالگی اولین دندان کودک درمی آید که باید دست بکار شد تا این آش مقوی و مغذی را برای راحت و بدون درد درآمدن دندان کودک دلبندمان بار گذاریم . و قبل از اینکه حبوبات را برای بار گذاشتن آش دندونی بخیسانیم مقداری گندوم را به امید سلامتی و تندرستی کودکمان برای پرندگان میریزیم.
طبق قرار گذاشته شده کمی از خواص حبوبات به کار رفته در طرز تهیه آش دندونی یا آش دندونک را باهم مرور میکنیم . بلغور گندم , به طرز شگفت آوری مغذی و دارای فواید فراوانی برای سلامتی است از جمله کمک به بهبود هضم , تحریک رشد و نمو , تحریک گردش خون , کمک به خوابی راحت , کمک به سلامت استخوانها , جلوگیری از بیماری های مزمن و محافظت از سیستم ایمنی بدن . بلغور گندم مملو از آنتی اکسیدانها , فسفر , روی , نیاسین , مس ,فسفر ,منگنز , فیبر , پروتین می باشد . و با داشتن اسید آمینه های ضروری که بدن برای رشد و نمو به آنها نیاز دارد منبع بسیار خوبی از پروتین است که برای رشد بافت ها و سلول ها بدن به آنها نیاز دارد .
ماش نیز سرشار از سدیم , پتاسیم , فیبر , ویتامین آ , ب ۶ , ب ۱۲ , ویتامین ث , آهن , کلسیم , منیزیم و ویتامین دی می باشد .
ماهیچه نیز سرشار از آهن , پروتین , کلسیم می باشد که برای ساختن دندانها و استخوانهای سالم و تقویت ماهیچه ها و خلقو خو بسیار مفید است .
پس از طرز تهیه آش دندونی فوق العاده ارزشمند که مانند یک بمب ویتامینی و پروتینی ست غافل نشویم به امید داشتن تن و روانی سالم و سلامت .

طرز تهیه آش دندونی
طرز تهیه آش دندونی
طرز تهیه آش دندونی

مراحل پخت طرز تهیه آش دندونی

1

ابتدا حبوبات را داخل ظرفی ریخته و آب ولرم به آن اضافه میکنیم به طوری که روی حبوبات را آب بگیرد . و ۲۴ ساعت اجازه میدهیم تا حبوبات در آب خیسانده شوند تا نفخ حبوبات از بین برود و در طول این مدت سه بار آب حبوبات را عوض میکنیم . اگر تمایل داشتید برای اینکه نفخ حبوبات کامل گرفته شود در آبی که آنها را خیسانده اید مقداری زیره سیاه اضافه کرده تا نفخ حبوبات را بهتر بگیرد .

2

سپس در ظرفی پیاز را رنده کرده و سرخ میکنیم کمی مانده تا پیازها سرخ شوند ماهیچه را به پیاز اضافه کرده و خوب تفت میدهیم تا رنگ ماهیچه ها تغییر کند سپس دو لیوان آب جوش به ماهیچه اضافه کرده و با حرارت ملایم اجازه میدهیم تا بپزد . وقتی ماهیچه نیم پخت شد حبوبات را اضافه کرده و اجازه میدهیم تا کاملا پخته شوند البته حرارت باید ملایم باشد تا آش دندونی حسابی جا بیفته . در صورتی که احتیاج به اضافه کردن آب داشته باشیم حتما باید از آب جوشیده استفاده کنیم

3

این آش لعاب خیلی خوبی خواهد داشت . در این آش از نعناع داغ و یا پیاز داغ برای تزیین استفاده نمیشود ما در آش دندونی برای تزیین از لوبیا سفید و مقداری از ماهیچه که به صورت ریش ریش شده در آمده است استفاده میکنیم .

4

طرز پخت آش دندونی بنا بر رسومات هر شهری اندکی در مواد اولیه متفاوت است در برخی از شهرها معتقدند حتما باید از گندم خیس خوده و دم کشیده در این آش استفاده شود در هر صورت دستور این آش از مادر عزیزم هست که با شما به اشتراک گذاشته ام و طبق این دستور پخت یک آش دندونی فوق العاده خوش طعم و خوش عطر و بی نظیر خواهید داشت که نه تنها در مراسم دندونی بلکه به عنوان یک غذای اصلی هم بارها و بارها آن را تجربه دلپذیر خواهید کرد . نوش جانتان

    نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

    avatar
      مشترک شدن  
    اطلاع از

    اشتراک خبرنامه

    جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید