جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
کاربر جدید هستید؟ ثبت نام
غذاکده

غذاکده

طرز تهیه شله زرد
ذخیره در پروفایل

طرز تهیه شله زرد

زمان:1 ساعت
تعداد:4 نفر
کالری:متوسط
سطح هزینه:کم

سر آشپز:مهسا موسوی

(۱۱ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد طرز تهیه شله زرد:

امروز میخواهیم طرز تهیه شله زرد را با هم مرور کنیم .شله زرد یه دسر زعفرونی و خوشمزس که مانند حلیم و حلوا اغلب به عنوان نذری پخته میشه. همچنین این دسر میتونه یه دسر خوشمزه برای افطار محسوب بشه .  درست کردن این دسر خیلی راحته و اگر یه سری از نکات رو رعایت کنین میتونین یه شله جا افتاده و غلیظ درست کنید.

1- در طرز تهیه شله زرد بهتره از برنج نیم دونه ایرانی استفاده کنید ولی اگه برنج نیم دونه در دسترس نبود میتونید از برنج ایرانی معمولی هم استفاده کنید به شرطی که حتما از شب قبل خیس خرده باشه.

2- برای درست کردن شله زرد از برنج های غیر ایرانی استفاده نکنید.

3- برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید.

4- اگر خواستید مقدار زیادی شله نذری بپزید به ازای هر پیمانه برنج ، 5 پیمانه آب اضافه کنید.

5- نسبت شکر به برنج 2 الی 3 برابر هس. هرچی شکر بیشتر باشه شله زرد شیرینتر و غلیظتر میشه ولی اگه به شیرینی زیاد علاقه ندارید همون 2 برابر استفاده کنید.

6- به هیچ عنوان تا قبل از اضافه کردن شکر به برنج،اونو هم نزنید وگرنه ته میگیره و مجبورید پای گاز بایستید و مرتب هم بزنید.

7- اضافه کردن کره به شله زرد قبل از شکر باعث میشه شله زرد بعد از اضافه کردن شکر کمتر ته بگیره.

8- حتما اول زعفران دمکرده را اضافه و وقتی برنج خوب رنگ گرفت بعد شکر را اضافه کنید ،اگر اول شکر بریزید ،برنجتون خوب رنگ نمیگیره و دونه های سفید برنج ممکنه وسط بافت شله زرد دیده بشه.

9- حتما مطمئن بشید برنج خوب پخته و بعد شکر بریزید در غیر اینصورت برنج خوب نمیپزه.

10- اضافه کردن چند قاشق روغن مایع مانع آب انداختن شله زرد میشه.

11- همونطور که در ابتدای صفحه هم نوشتم این مقدار مواد اولیه 4 کاسه شله زرد میدهد. پس مثلا اگر خواستید برای 8 نفر شله زرد درست کنید مواد اولیه را دوبرابر کنید.

شله زرد

در طرز تهیه شله زرد علاوه بر روش مرسوم که داخل کاسه های کوچیک میریزن میتونید به صورت دسر لیوانی هم آماده کنید. به این صورت که داخل شات بریزید و روی شات شله زرد رو به دلخواه تزئین کنید. این روش سرو برای مهمونی ها خیلی مناسب تر و با کلاس تره. یه نمونه از تزئین شات شله زرد رو در اینجا براتون گذاشتم تا ایده بگیرید.

مراحل پخت طرز تهیه شله زرد

1

برنجی را که از شب قبل بدون نمک خیس کردید با 6 تا 7 پیمانه آب در قابلمه بریزید و صبر کنید تا جوش بیاد.

2

وقتی به جوش آمد حرارت را ملایم کنید و صبر کنید تا برنج کاملا شکفته و مغز پخت شود.

3

اگه آب برنج در حال اتمام بود ولی هنوز کامل برنج شکفته نشده بود میتونید 2 تا سه لیوان آب بیشتری اضافه کنید.

4

نوک قاشق چایخوری نمک به برنج در حال پخت اضافه میکنیم که باعث میشه شیرینی شله زرد بیشتر خودشو نشون بده.

5

به هیچ عنوان تا قبل از اضافه کردن شکر به برنج،اونو هم نزنید وگرنه ته میگیره و مجبورید پای گاز بایستید و مرتب هم بزنید.

6

از قبل به مقدار کافی زعفران سائیده آماده و با کمی آب جوش دم کنید تا خوب رنگ بندازه و بعد از اینکه برنج کاملا پخت و شکفته شد زعفران را اضافه و هم بزنید تا برنج خوب رنگ بگیره.

7

بعد از اینکه برنج خوب رنگ گرفت کره را اضافه میکنیم و بعد شکر میریزیم.

8

وقتی شکر را اضافه کردید هم بزنید تا خوب حل بشه و شله زرد ته نگیره

9

صبر کنید تا شله زرد غلیظ بشه و بعد خلال بادامی که از قبل در کمی گلاب خیس کردید رو بهش اضافه کنید.

10

چند جوش که زد و پخت شله زرد رو به اتمام بود گلاب و عرق هل رو اضافه و هم بزنید.بعد از چند جوش که گلاب کامل به خورد شله زرد رفت دیگه پخت شله زرد تمام هست.

11

در انتها روغن مایع را اضافه و مدام هم بزنید. اضافه کردن چند قاشق روغن مایع مانع آب انداختن شله زرد میشه.

12

وقتی شله زرد آماده شد زیر قابلمه شعله پخش کن بذارید و حرارت رو کاملا کم کنید و دمکنی بذارید و 15 تا 20 دقیقه شله زرد رو دم کنید.

13

بعد از این مدت حرارت را خاموش کرده ولی دمکنی رو برای 20 دقیقه دیگه روی قابلمه نگه دارید. دمکردن مانع آب انداختن شله زرد میشود.

فیلم آموزشی طرز تهیه شله زرد

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید