جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
غذاکده

غذاکده

زیره پلو با خورشت آلو اسفناج
ذخیره در پروفایل

زیره پلو با خورشت آلو اسفناج

زمان:1 ساعت
تعداد:3
کالری:کم
سطح هزینه:کم

سر آشپز:Bahar

(۵ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد زیره پلو با خورشت آلو اسفناج:

زیره جزء آن دسته از ادویه هایی است که  خواص شگفت انگیزی دارد . و برای درمان بسیاری از بیماری ها و سلامت پوست و مو از آن میتوان استفاده کرد . زیره سیاه حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی ، آهن ، کلسیم ، روی است و  تسکین دهنده و آرام کننده شکم و نفخ آن است  و به هضم غذا کمک کرده و برای سلامت قلب و عروق ، عفونت ، دردهای قاعدگی و اختلالات خواب  مفید است .

اسفناج به دلیل مقدایر بالایی از ویتامین ها از جمله ویتامین آ و سی و کا و بی  ، معروف به سوپر خوراکی هاست .

 آلو  جنگلی و آلو بخارا هم جزء آن دسته از مواد پر ویتامین هستند که وجودشان در این غذا تکمیل کننده انواع ویتامین هاست 

ضمنا" این خورشت برای آن دسته از افراد که دچار یبوست و کندی حرکات روده هستند مفید است .

من در کنار خورشت آلو اسفناج که طبع سردی داره و یا بیشتر خورشهایی که صبع سردی دارن از زیره پلو استفاده میکنم تا مسهل سردی خورشتم باشد .

این غذا یک غذای استثنائی و فوق العاده مغذی و کامل  از نظر انواع ویتامین ها و املاح است  پس از طبخ و میل کردنش غافل نشیم .

مراحل پخت زیره پلو با خورشت آلو اسفناج

1

ابتدا برنج را از دو ساعت قبل از آماده سازی غذا با آب سرد خیسانده و چند قاشق نمک به آن اضافه میکنیم . اگر قرار است برنج آبکش شود باید نمک بیشتری به آب برنج اضافه کنیم . چون هنگامی که برنج آبکش میشود اضافی نمک را از آن خارج میکنیم .

2

بعد از دو ساعت مقداری از آب برنج را خارج کرده قابلمه را روی اجاق با حرارت تند قرار داده و آب جوش به قابلمه اضافه میکنیم بسته به نوع برنج معمولا ده دقیقه جوشاندن برای مغز پخت شده برنج کافی ست و سپس از حرارت برداشته و آبکش میکنیم .

3

در این مرحله زیره سیاه را لایه به لایه مخلوط برنج کرده البته که زیره تهیه شده از عطاری باید پاک شده و عاری از سنگ و غیره باشد .

4

بعد از یک ربع از پخت برنج دم کنی روی برنج گذاشته و روغن بنا به ذائقه اضافه میکنیم چه بهتر که از روغن زیتون و یا کنجد استفاده کنیم تا به هر چه سالم تر شدن غذا کمک کرده باشیم .

5

برای پخت خورشت ابتدا در تابه مقداری روغن ریخته و پیازها را به شکل نگینی ریز خرد کرده و هم میزنیم تا پیازها خوب سرخ شوند .

6

قبل از اینکه پیازها به مرحله سرخ شدن برسند زرد چوبه را اضافه کرده تا خامی زرد چوبه هم گرفته شود سپس گوشت قرمز خورشتی را هم به آن اضافه کرده و مقداری فلفل سیاه و قرمز اضافه کرده و هم میزنیم تا گوشت تغییر رنگ دهد .

7

سپس مخلوط پیاز و گوشت را داخل زود پز ریخته و روی آن آب جوش به مقدار یک لیوان اضافه کرده و اجازه میدهیم تا پخت گوشت کامل شود . نکته مهم اینکه هم آب باید آب جوشیده شده باشد و هم اینکه نمک را در مرحله پایانی پخت باید اضافه کنیم چون باعث زبری و سختی گوشت میشود

8

من برای حفظ ارزش اسفناجم آن را بخار پز میکنم در در نیم ساعت باقی مانده از کامل شدن پخت گوشت به خورشتم اضافه میکنم . در صورت تمایل میتوانید اسفناجهای ریز خرد شده را داخل تابه سرخ کنید . و سپس به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنیم .

9

آلو جنگلی و یا آلو بخارا هم داخل ظرف جداگانه ای نیم ساعت با آب گرم میخیسانیم . و در یکربع پایانی پخت به همراه نمک به خورشت اضافه میکنیم . آلو به غلظت خورشت هم خیلی کمک میکنه .

10

در صورت تمایل به ترش مزه بوده خورشت میتوانیم از آب نارنج هم استفاده کرد . که کاملا سلیقه ای ست .

11

این خورشت تنگ آب است یعنی در هنگام طبخ آب کمی به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم مراحل آماده سازی و طبخ انجام میشود تا به روغن اندازی و غلظت خورشت بیانجامد .

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید