جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
غذاکده

غذاکده

ترشی نازخاتون
ذخیره در پروفایل

ترشی نازخاتون

زمان:40 دقیقه
تعداد:5
کالری:کم
سطح هزینه:کم

سر آشپز:yalda

(۳ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد ترشی نازخاتون:

ترشی نازخاتون یه ترشی شمالی هس که مثل بقیه چاشنی ها و غذاهای شمالی طعم فوق العاده ای داره که طرز درست کردنش هم خیلی راحته و وقت زیادی ازتون نمیگیره.

یکی از دلایل خوشمزه بودن این ترشی اینه که این ترشی طعم دودی داره چون با بادمجون کبابی درست میشه. همچنین به کار رفتن سبزیجات محلی و درست شدن ترشی نازخاتون با آبغوره هم به داشتن طعم خوب این ترشی کمک کرده. البته چون همه ما به سبزیجات محلی شمالی دسترسی نداریم اغلب مردم کشور ترشی نازخاتون رو با سبزیجات معطری مثل نعناع و ترخون و ریحان درست میکنن. 

ترشی نازخاتون

سبزی محلی ترشی نازخاتون ریحان مازندرانی است که در کنار آن از سبزی‌های معطر جعفری و گشنیز هم استفاده می‌شود؛ اما بر حسب منطقه تهیه نازخاتون از سبزی‌های دیگری همانند چوچاق، خالواش و زلنگ نیز بهره می‌برند.

نکته 1 : همونطور که گفتیم برای تهیه ترشی نازخاتون محلی از آبغوره استفاده میشه ولی آبغوره ماندگاریه ترشی رو کم میکنه به همین علت بهتره برای ماندگاری بیشتر ترشی نازخاتون از ترکیب سرکه و آبغوره و یا سرکه به تنهایی استفاده کنید.

نکته 2 : به طور کلی ماندگاری ترشی نازخاتون کم هس و بهتره ترشی رو به اندازه مصرف حداکثر یک ماهتون درست کنید.

نکته 3: این ترشی بلافاصله بعد از درست کردن قابل سرو هس و مثل ترشی های دیگه نیازی نیس که جا بیفته. البته بعد از یکی دو روز که طعم سیر و سرکه و بادمجان کبابی با هم ترکیب میشه طعم ترشی هم خیلی بهتر میشه.

ترشی نازخاتون

نکته 4 : در تهیه ترشی نازخاتون از گلپر هم میتونید به عنوان ادویه استفاده کنید که سلیقه ای هس.

نکته 5 : میتونید به جای سبزی معطر از سبزی خشک مثل نعناع استفاده کنید و لزومی نداره که هر چهار مدل سبزی که نوشتم داخل ترشی بریزید.

نکته 6 : بعضی ها در تهیه ترشی نازخاتون از گوجه فرنگی رنده شده و آب انار و یا رب انار هم استفاده می‌کنند که البته در دستور اصلی طرز تهیه ترشی نازخاتون نیس. به هر حال اگر علاقه داشتید میتونید گوجه رو هم کبابی کنید و له کنید و به بادمجان ها اضافه کنید. همچنین یکی دو قاشق رب انار یا آب انار هم به مخلوط ترشی اضافه کنید.

نکته 7 : غلظت این ترشی باید شبیه ترشی لیته باشه یعنی تقریبا طوری باشه که نه خیلی شل باشه و نه خیلی سفت.

روش های کباب کردن بادمجان :

از اونجایی که ماده اصلی تشکیل دهنده ترشی نازخاتون بادمجان کبابی هس و طعم اصلی این ترشی به بادمجان هس در اینجا به شما روش های کباب کردن بادمجان رو آموزش میدم. چون کلا علاوه برای طرز تهیه ترشی نازخاتون ، برای غذاهای دیگه هم بادمجان کبابی خیلی کاربرد داره و میتونید فریزری کنید و هر وقت خواستید استفاده کنید.

ترشی نازخاتون

روش اول : استفاده از منقل یا باربیکیو

کباب کردن بادمجان روی منقل یا باربیکیو بهترین روش کباب کردن هس که از همه روش ها هم راحت تره. بادمجان ها رو روی منقل میذارید و خودش کباب میشه. فرقی هم نمیکنه باربیکیوی شما زغالی باشه یا گازی. 

ترشی نازخاتون

روش دوم : استفاده از اجاق گاز

در این روش بعد از اینکه بادمجان ها رو شستید ، کناری بذارید تا خشک بشن. سپس با نوک چاقو، چند سوراخ یا چند برش‌ طولی روی بادمجان‌ها زده و اون‌ها رو روی شعله اجاق قرار بدید. روی شعله وسط گاز دو بادمجان و روی شعله های کوچک هم یک بادمجان بذارید. وقتی پوست یک طرف بادمجان سوخت ، بادمجان رو برگردونید تا پوست همه طرفش کاملا بسوزه. در آخر بادمجان ها رو از روی شعله بردارید و داخل یه کیسه یا ظرف در دار بذارید تا عرق کنه و بعد پوستش به راحتی کنده میشه.   

ترشی نازخاتون

روش سوم : استفاده از فر

برای کبابی کردن بادمجان‌ها در فر، ابتدا بادمجان‌ها رو بشویید و بذارید تا خشک بشن.

با چاقو چند سوراخ یا برش روی سطح بادمجان ایجاد کنید.

کف سینی فر، یک کاغذ روغنی پهن کرده و بادمجان‌ها رو داخل فر بچینید.

دمای فر رو روی 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و سینی فر رو به مدت 30-35 دقیقه داخل فر قرار دهید.

در این مدت، هر از گاهی در فر را باز کرده و با احتیاط، بادمجان‌ها  را زیر رو رو کنید.

باید همه جای بادمجان‌ها حسابی برشته و کبابی شود.

حالا سینی را از فر بیرون آورده، بادمجان ها رو داخل کیسه یا ظرف در دار بذارید تا عرق کنه و بعد پوست آن ها را بگیرید.

نکته 1 : برای کبابی کردن بادمجان سعی کنید بادمجان های درشت و تپل رو انتخاب کنید.

نکته 2 : بعضی ها بعد از کباب کردن بادمجان برای کندن پوست بادمجان ، بادمجان رو زیر شیر آب میگیرند که این کار توصیه نمیشه .چون آب داخل بادمجان میره و طعمش رو یکم تغییر میده. اگر به همین روشی که گفتم داخل کیسه بذارید خیلی راحت پوستش کنده میشه.

مراحل پخت ترشی نازخاتون

1

بادمجان ها رو به یکی از روش های گفته شده در بالا کباب کنید و پوست آن ها رو بگیرید.

ترشی نازخاتون
2

بعد از اینکه پوست بادمجان رو گرفتید اون ها رو به صورت خیلی ریز خرد کنید. میتونید بادمجان ها رو داخل میکسر بریزید تا کاملا له بشه. یا اینکه بادمجان ها رو داخل یک ظرف بریزید و با گوشت کوب دستی اون ها رو بکوبید تا له بشه. تمام این روش ها یکی هس و هر کدوم رو که خواستید انتخاب کنید.

ترشی نازخاتون
3

سبزی ها را به صورت خیلی ریز خرد کنید.

4

سیرها را رنده کنید.

5

فلفل سبز را ریز خرد کنید.

6

بادمجان و سبزی خرد شده، سیر ، فلفل سبز و سیاه دانه رو داخل یک ظرف بریزید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط بشن. کمی نمک و فلفل هم به مواد اضافه کنید.

ترشی نازخاتون
7

سرکه یا آبغوره رو کم کم اضافه کنید تا جایی که مواد نه خیلی شل باشه و نه سفت . اگر تمایل داشتید میتونید یکی دو قاشق رب انار هم اضافه کنید.

8

ترشی نازخاتون شما حاضره. ترشی رو توی شیشه بریزید و توی یخچال قرار بدید البته ترشی همون موقع آماده و قابل استفادست اما حداقل یه روز توی یخچال بمونه که همه طعم ها به خورد بادمجون بره بهتره.

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید