جستجو غذا کده
ورود/ثبت نام
غذاکده

غذاکده

ترشی انار
ذخیره در پروفایل

ترشی انار

زمان:متفاوت
تعداد:5
کالری:کم
سطح هزینه:کم

سر آشپز:yalda

(۴ رای)1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
postrateLoading...

توضیح درمورد ترشی انار:

با اومدن فصل پاییز و زمستون یکی از مواردی که خانم های کدبانو واسه انجام دادنش دست به کار میشن درست کردن ترشیه.هر کس با توجه به ذائقه و سلیقه خودش ترشی مورد علاقه اش رو درست میکنه تا واسه یکسال آینده هر وقت که ترشی خوشمزه و خوشرنگش رو آورد سر سفره ، هنرش رو به رخ همه بکشه.

یکی از اون ترشی های خوشرنگ و لعاب که همه بهش علاقه دارن و واقعا آدم با دیدن رنگش اشتهاش باز میشه ترشی انار هس. ترشی انار را به روش های زیادی میشه تهیه کنید که هر کدومش از یکی خوشمزه تره و البته درست کردن همه مدل هاش هم آسون و سریعه و درست کردن ترشی انار جزء ترشی های راحت محسوب میشه. بنابراین من تصمیم گرفتم در این مطلب طرز تهیه 5مدل ترشی انار را بهتون آموزش بدم تا هر مدلش را که دوست داشتید درست کنید و از طعم بی نظیر این ترشی لذت ببرید.

1- ترشی انار ساده

مواد لازم:

انار: 4 عدد

سرکه قرمز: 2 لیوان

نمک :1 قاشق چایخوری

گلپر: 2 قاشق غذاخوری

سیاه دانه :1 قاشق چایخوری

فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری

آب انار: یک لیوان

ترشی انار ساده

طرز تهیه ترشی انار ساده:

1- انار ها را دون کنید و داخل یک آبکش بریزید و روی دانه های انار مقداری نمک بپاشید.

2- اجازه بدید تا حدود یک ربع دانه های انار که بهشون نمک زدید داخل آبکش بمونن. اینکار باعث افزایش ماندگاری ترشی انار شما میشه.

3- سرکه و آب انار را با هم مخلوط کنید و با هم بگذارید روی شعله اجاق تا حدود 5 دقیقه با هم بجوشند. دقت کنید ظرفی که برای جوشاندن سرکه و آب انار انتخاب میکنید نباید مسی یا آلومینیومی باشه.

4- ترکیب سرکه و آب انار را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. میزانی که سرکه و آب انار باید خنک بشن به این صورت هس که وقتی انگشت خودتون رو به داخلش فرو میبرید هیچ گونه گرمایی حس نکنید.

5- دانه های انار را داخل ظرف ترشی مورد نظرتون بریزید.

6- گلپر ، سیاه دانه و فلفل را روی دانه های انار بریزید.

7- مخلوط سرکه و آب انار را روی دانه های انار بریزید و در ظرف ترشی را محکم ببندید.

8- ظرف ترشی انار را داخل یخچال بذارید.

9- ترشی انار شما بعد از یک هفته آماده میل کردن هست.

2- ترشی انار مخلوط

مواد لازم:

گل کلم ریز خرد شده: 2 لیوان دسته دار فرانسوی

انار دانه شده بزرگ: 3 عدد

فلفل کبابی تند: 2 عدد

فلفل شیرین: 4 عدد

ساقه کرفس ریز خرد شده: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

سیر خرد شده: 1 بوته

فلفل سیاه : 1 قاشق مرباخوری

نمک: 2 قاشق مرباخوری

سرکه قرمز : 3 تا 4 لیوان دسته دار فرانسوی

ترشی انار

طرز تهیه ترشی انار مخلوط:

1- گل کلم را بشویید و داخل آبکش یا پارچه آشپزخانه بذارید تا آب گل کلم کاملا کشیده بشه.

2- ساقه های کرفس را هم به همین ترتیب بشورید و بذارید تا کاملا خشک بشه و هیچ نم و آبی نداشته باشه.

3- انار را دان کنید و داخل یک آبکش بریزید. روی انارها مقداری نمک بپاشید و بذارید حدود پانزده دقیقه انارها داخل آبکش بمونن. اینکار باعث افزایش ماندگاری ترشی انار مخلوط شما میشه.

4- گل کلم و ساقه های کرفس را خرد کنید. سعی کنید گل کلم و ساقه کرفس را کمی ریزتر از حد معمول خرد کنید تا با اندازه دانه های انار شما تناسب داشته باشه.

5- سرکه را بگذارید روی شعله اجاق تا حدود 5 دقیقه بجوشد. دقت کنید ظرفی که برای جوشاندن سرکه انتخاب میکنید نباید مسی یا آلومینیومی باشه.

6- سرکه را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. میزانی که سرکه باید خنک بشه به این صورت هس که وقتی انگشت خودتون رو به داخلش فرو میبرید هیچ گونه گرمایی حس نکنید.

7- فلفل ها را به صورت حلقه های ریز خرد کنید.

8- سیرها را هم به صورت ریز نگینی شده خرد کنید. میتونید سیرها را رنده هم بکنید.

9- حالا تمام مواد به جز سرکه را داخل یک ظرف بریزید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن.

10- مواد ترشی را داخل شیشه دلخواهتون بریزید و روی آن سرکه بریزید. کمی شیشه را آروم تکون بدید تا مطمئن بشید سرکه کاملا لابه لای تمام مواد رفته. سرکه را تا حدی داخل ظرف ترشی بریزید تا روی مواد را بگیرد.

11- در ظرف ترشی را محکم ببندید و یک هفته داخل یخچال قرار بدید. بعد از این مدت ترشی شما حاضره.

3- ترشی انار و لبو

مواد لازم:

لبو : 5 عدد متوسط

انار : 3 عدد

سرکه قرمز : 2 تا 3 لیوان

گلپر : 2 قاشق چای خوری

نمک : 1 قاشق چایخوری

آب انار یا آب لبو : 1 لیوان

ترشی انار و لبو

طرز تهیه ترشی انار و لبو:

1- ابتدا روی پوست لبوها رو خوب اسکاچ بکشید تا تمام گل و خاک از لای پوست لبوها خارج بشه. دقت کنید نباید پوست لبو و سر و ته لبو رو بگیرید چون اگه پوستش رو بگیرید وقتی داخل آب بریزید رنگ لبو خارج میشه.

2- لبوها رو داخل قابلمه بذارید و سه  لیوان آب داخل قابلمه بریزید.

3- در قابلمه رو ببندید تا به مدت 2 ساعت لبو پخته بشه.

4- بعد از اینکه لبو پخت در ظرفی بذارید تا یکم خنک بشه و بعد پوستش رو بگیرید.

5- لبو ها را به صورت حلقه حلقه برش بدید. میتونید برای زیبایی بیشتر روی حلقه های لبو را به شکل دلخواهتون قالب بزنید یا اینکه فقط به شکل مربع های ریز خرد کنید. بعضی ها لبو را برای ترشی رنده میکنند که من اینکار را توصیه نمیکنم. چون شکل ظاهری ترشی لبو و انار شما حالت له شده پیدا میکنه.

6- انار ها را دون کنید و داخل یک آبکش بریزید و روی دانه های انار مقداری نمک بپاشید.

7- اجازه بدید تا حدود یک ربع دانه های انار که بهشون نمک زدید داخل آبکش بمونن. اینکار باعث افزایش ماندگاری ترشی انار شما میشه.

8- سرکه و آب لبو را با هم مخلوط کنید و با هم بگذارید روی شعله اجاق تا حدود 5 دقیقه با هم بجوشند. دقت کنید ظرفی که برای جوشاندن سرکه و آب انار انتخاب میکنید نباید مسی یا آلومینیومی باشه.

9- ترکیب سرکه و آب لبو را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. میزانی که سرکه و آب انار باید خنک بشن به این صورت هس که وقتی انگشت خودتون رو به داخلش فرو میبرید هیچ گونه گرمایی حس نکنید.

10- انار و لبو را به صورت لایه لایه داخل ظرف ترشی مورد نظرتون بریزید و سرکه را روی آن ها بریزید. شیشه را کمی تکان بدید تا سرکه به تمام لایه های مواد برسه. مقدار سرکه داخل ظرف باید به حدی باشه که روی مواد را بگیره.

11- در ظرف شیشه ترشی را محکم ببندید و به مدت یک هفته داخل یخچال بذارید. بعد از این مدت ترشی لبو وانار شما حاضر و آماده میل کردن هس.

4- ترشی انار و کلم و لبو

مواد لازم:

لبو : 5 عدد متوسط

انار : 3 عدد

کلم قرمز خرد شده : 1 لیوان

سرکه قرمز : 3 لیوان

گلپر : 2 قاشق چای خوری

نمک : 1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه : 1 قاشق چایخوری

سیر : 2 تا 3 حبه

ترشی انار

طرز تهیه ترشی انار و لبو و کلم

1- ابتدا روی پوست لبوها رو خوب اسکاچ بکشید تا تمام گل و خاک از لای پوست لبوها خارج بشه. دقت کنید نباید پوست لبو و سر و ته لبو رو بگیرید چون اگه پوستش رو بگیرید وقتی داخل آب بریزید رنگ لبو خارج میشه.

2- لبوها رو داخل قابلمه بذارید و سه  لیوان آب داخل قابلمه بریزید.

3- در قابلمه رو ببندید تا به مدت 2 ساعت لبو پخته بشه.

4- بعد از اینکه لبو پخت در ظرفی بذارید تا یکم خنک بشه و بعد پوستش رو بگیرید.

5- لبو ها را به صورت حلقه حلقه برش بدید. میتونید برای زیبایی بیشتر روی حلقه های لبو را به شکل دلخواهتون قالب بزنید یا اینکه فقط به شکل مربع های ریز خرد کنید. بعضی ها لبو را برای ترشی رنده میکنند که من اینکار را توصیه نمیکنم. چون شکل ظاهری ترشی لبو و انار شما حالت له شده پیدا میکنه.

6- انار ها را دون کنید و داخل یک آبکش بریزید و روی دانه های انار مقداری نمک بپاشید.

7- کلم های قرمز را خوب بشویید و بگذارید تا کلم کاملا خشک بشه.

8- بعد از اینکه کلم ها خشک شدند ان ها را به صورت رشته های باریک و ریز خرد کنید.

9- سرکه قرمز را روی اجاق گاز بذارید تا حدود 5 دقیقه بجوشه و بعد صبر کنید تا خنک بشه. در حدی که وقتی انگشت داخلش میزنید گرمایی حس نکنید.

10- سیر ها را به صورت خیلی ریز خرد کنید یا اینکه آن ها را رنده کنید.

11- مواد را به صورت لایه لایه داخل ظرف ترشی مورد نظرتون بریزید.

12- سرکه را روی مواد داخل ظرف بریزید. بهتره کمی شیشه را تکان بدید تا مطمئن بشید سرکه به همه مواد رسیده باشه. دقت کنید که سرکه روی مواد رو حتما بگیره.

13- در ظرف را محکم ببندید و یک هفته داخل یخچال بذارید. بعد از این مدت ترشی شما حاضره.

 

5- ترشی انار و سیب و لبو

طرز تهیه این ترشی کاملا شبیه ترشی انار و لبو و کلم هست که در بالا توضیح دادم. با این تفاوت که این ترشی کلم نداره و به ازای مقدار مواد بالا باید دو عدد سیب زرد رو خلالی کنید و داخل ترشی بریزید.

ترشی انار و سیب و لبو

نکات داشتن ترشی خوشمزه و ماهرانه :

برای اینکه هر وقت ترشی درست میکنید ترشی شما خوب و حرفه ای باشه رعایت نکات زیر ضروری هس

1- ظرف های ترشی را همیشه در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار بدید.

2- مواد ترشی را بذارید تا به خوبی خشک بشن و بعد آن ها را با هم مخلوط کنید.

3- ظروفی را هم که برای ترشی استفاده می کنین حتما خشک باشن و هیچ گونه رطوبتی به ترشی نباید برسه چون رطوبت باعث میشه تا ترشی کپک بزنه.

4- هرگز باقی مانده ترشی را که در سر سفره قرار داده اید به درون ظرف ترشی باز نگردونین زیرا باعث کپک اون میشه .

5- میزان سرکه و ادویه ترشی را می توانید بر طبق ذائقه خودتان افزایش و کاهش بدین .

6- هرگز گل کلم را قبل از اینکه به ترشی اضافه می کنید نجوشونین زیرا با جوشوندنش تردی و سفیدی گل کلم از بین میره .

7-سرکه ای بخواین استفاده کنین سرکه سفید یا قرمز یا سیب موردی نداره . فقط اگه سرکه تند هستش می تونین نصف آب جوشیده خنک و نصف سرکه استفاده کنین تا خیلی تند نباشه .

نظرات و پیشنهادات و یا هر گونه سوال راجع به مطلب بالا را میتوانید در زیر مطرح نمایید.

avatar
  مشترک شدن  
اطلاع از

اشتراک خبرنامه

جهت اطلاع از آخرین تخفیف های شهرستان، آدرس ایمیل خود را وارد کنید و در خبرنامه مشترک شوید